Västra Götalands län 13 december 07.01, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län
13 december 07.01, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats

23:23, inbrott, Göteborg: En väktare larmar polisen om en stöld från en byggarbetsplats i Kannebäck. Via övervakningskameror har vaktbolaget sett hur en man tagit sig in på bygget och bland annat plockat med sig verktyg. Därefter har han lämnat platsen till fots. En väktare har hunnit ikapp mannen och slitit åt sig en väska med delar av stöldgodset. Gärningsmannen flyr från platsen. Polisen har sökt i området och genomfört kontroller, dock utan att påträffa någon misstänkt person. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.


23:32, försök till inbrottsstöld, Göteborg: Polisen kontaktas med uppgifter om att misstänkta biltjuvar rör sig i ett parkeringshus i Krokslätt. En person har setts rycka i bildörrar. Patruller åker till platsen och påträffar en man i 20-årsåldern som stämmer in på signalementet. Han kontrolleras och grips, misstänkt för försök till inbrottsstöld alternativt olaga intrång. Polisen söker efter fler misstänkta i området, och hittar då en bil uppställd på cementblock och med samtliga däck borttagna. En ruta på bilen är också krossad. Däcken återfinns i närheten. Dock påträffas ingen ytterligare misstänkt person.

03:43, brand, Göteborg: SOS larmas om en brand i en byggnad på Marieholmsgatan. Rökutvecklingen är kraftig och eldslågor slår ut från en lägenhetsbalkong. En polispatrull är på plats före räddningstjänsten och möter då en kvinna i 75-årsåldern som tagit sig ut från lägenheten och som berättar att en jämnårig man finns kvar inne i bostaden. En polisman tar sig in i den brinnande lägenheten och lyckas få ut mannen. Ytterligare två personer tar sig ut ur grannlägenheten via ett takfönster. Ingen person uppges vara i behov av ambulans. Räddningstjänsten kan snabbt släcka branden, som antas ha uppstått till följd av ett elfel. En anmälan om brand utan misstanke om brott upprättas.


06:14, försök till mord, Trollhättan: Polisen får larm om att en person blivit attackerad med kniv på ett härbärge. Flera patruller rycker ut till platsen och kan säkra en misstänkt gärningsman i 30-årsåldern. Han grips, misstänkt för mordförsök. Målsägande, en man i 55-årsåldern, har blivit skuren i ansiktet samt i handen. Han förs till sjukhus med ambulans. Skadorna beskrivs som ytliga.


Andra brott i

Norrbottens län 20 september 13.00, Trafikkontroll, Norrbottens län
20 september 13.00, Trafikkontroll, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken

BODEN

Vid 8-tiden hölls en trafikkontroll på Lulevägen, Sävast. Sex förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 122 km/timmen på en 100-väg. Därefter kontrollerades trafiken vid länsväg 356 i Trångfors. Två förare fick böter på grund av hastigetsöverträdelser.

HAPARANDA

Runt 10:30-tiden kontrollerades trafiken vid länsväg 725 vid Skärgård. Tre förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. 

KALIX

Under tidig förmiddag kontrollerades trafiken på E4 vid Sangis. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Förarna hade kört 90 och 107 km/timmen på en 80-sträcka.

KIRUNA

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll på länsväg 870. Tre förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

LULEÅ

Under morgonen stoppades en trafikant på en så kallad elscooter. Fordonet gick att framföra i sådan hastighet att den räknades som en lätt motorcykel. Föraren saknade körkortsbehörighet och hjälm. Anmälan gällande olovlig körning upprättades. Föraren blev vidare misstänkt för användandet av oregistrerat fordon och för att inte haft hjälm under färd.

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll vid riksväg 97, Södra Sunderbyn. Två förare fick sina körkort omhändertagna efter hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 137 km/timmen på en 100-väg. Samtidigt kontrollerades även trafiken på länsväg 969 vid Porsön.

Senare kontrollerades trafiken vid Bensbyvägen, Björkskatan, utan några anmärkningar.

PITEÅ

Under morgonen hölls en trafikkontroll vid Blåsmarksvägen i Blåsmark.

Permanent länk: Norrbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken


Västerbottens län 20 september 12.00, Trafikkontroll, Västerbottens län
20 september 12.00, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken

LYCKSELE

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll på länsväg 363 i Rusksele. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 95 km/timmen på en 70-väg.

UMEÅ

Under morgonen kontrollerades trafiken på E12 vid Degernäs. Samtidigt hölls en trafikkontroll vid länsväg 364, Ersboda, där två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Därefter kontrollerades trafiken vid länsväg 363, Rödånäs. Alla kontrollerade förare var nyktra, men en fick böter på grund av trasigt halvljus.

Vid 10-tiden hölls en nykterhetskontroll vid Formvägen, utan några anmärkningar. Samtidigt kontrollerades trafiken vid länsväg 363 vid Forslundagymnasiet, där fem förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll vid en korsning på E4 i Stöcksjö. 15 förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser, varav en fick sitt körkort omhändertaget.

VILHELMINA

Under morgonen stoppades en A-traktor för kontroll. Föraren använde inte säkerhetsbälte och böter utfärdades.

Under förmiddagen kontrollerades trafiken vid Fordonsgatan. Tre förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

VINDELN

Vid 8-tiden hölls en trafikkontroll vid Nyåkersforsvägen.

Permanent länk: Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken


Stockholms län 20 september 11.04, Djur, Stockholms län
20 september 11.04, Djur, Stockholms län

Larm om älgar vid Årstalänken/Åbyvägen.

Polisen samverkar med viltvårdare och Trafik Stockholm efter att älgar observerats på och i närheten av Årstalänken/Täbyvägen. 

Det är för närvarande viss trafikpåverkan vid Åbyvägen.

 

Permanent länk: Larm om älgar vid Årstalänken/Åbyvägen.


Östergötlands län 20 september 07.53, Sammanfattning natt, Östergötlands län
20 september 07.53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Misshandel i Finspång
Strax efter 03:00 inkommer ett larm om någon form av bråk som ägt rum på en adress i centrala Finspång. Två män ska ha varit inblandade i bråket. En av dem lokaliseras av polis en stund efter händelsen när han lämnat platsen. Han grips senare för misshandel. Exakt vad som inträffat är ej helt klarlagt, men den andra mannen ska ha ådragit sig lindriga skador i samband med händelsen.

Brand på landsbygden
Runt klockan 03:30 larmar SOS om en brand i ett hus på landsbygden i närheten av Hestra i Ydre kommun. Huset, som ska ha varit övertänt, brinner sedan ned till grunden. Inga personer ska ha kommit till skada i samband med branden. Polisen har spärrat av brandplatsen för att utföra en undersökning. En anmälan gällande mordbrand kommer att upprättas. Ingen person är i nuläget misstänkt.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till viltolyckor samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Permanent länk: Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.


Jönköpings län 20 september 07.52, Sammanfattning natt, Jönköpings län
20 september 07.52, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Polisen har sedan igår kväll bland annat hanterat ärenden kopplade till viltolyckor samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Permanent länk: Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.


Södermanlands län 20 september 07.52, Sammanfattning natt, Södermanlands län
20 september 07.52, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län.

Brand utanför Eskilstuna
Runt klockan 02:30 larmas polis om en brand i Hällby utanför Eskilstuna. Det handlar om någon form av stuga eller skjul som brinner med öppna lågor. Branden kan senare släckas utan att den sprider sig till andra byggnader eller fordon. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada. Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till viltolyckor samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Permanent länk: Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.


Jämtlands län 20 september 07.30, Sammanfattning natt, Jämtlands län
20 september 07.30, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Jämtland, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, polisen har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 01:25, Östersund

Polis beordras till en adress på Frösön med anledning av pågående inbrott i förråd.

En misstänkt person stoppas och kontrolleras. Han har misstänkt narkotika på sig.

Anmälan gällande ringa narkotikabrott och försök till stöld upprättas. 

Kl 06:21, Östersund

En bilist har kört in i mitträcket på E14 norr om Odenskog. 15 stolpar är nedkörda och vägen stängs tillfälligt av. Det blir långa trafikköer.

Föraren förs med ambulans till sjukhus. Bilen bärgas. 

Polisen ska utreda hur olyckan gått till.

Permanent länk: Jämtland, ett urval av nattens polisverksamhet


Dalarnas län 20 september 07.20, Sammanfattning natt, Dalarnas län
20 september 07.20, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Natt till fredag polisområde Dalarna

02.14 Borlänge. Rattfylleri. Kvinna i fyrtioårsåldern misstänks för drograttfylleri. Kontrollerades i centrala Borlänge.

03.04 Falun. Misshandel. Kvinna i fyrtioårsåldern utsatt för misshandel av för henne okänd gärningsman. Kvinna uppger att hon blivit nersparkad. Kvinnan förd till sjukhus, skador ej livshotande. 

 I övrigt rutinkontroller och rutinärenden. Inga grova brott rapporterade.

Permanent länk: Natt till fredag polisområde Dalarna


Västra Götalands län 20 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län
20 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

02:42, Göteborg, försök till stöld genom inbrott
En person vaknar av ett bankande under flera minuter och går upp. En silverfärgad bil kör från platsen och personen hittar bland annat en skruvmejsel utanför bostaden. Det finns även brytmärken på ett flertal förråd. Polis kommer till platsen. En patrull får syn på bilen och stoppar den. I bilen färdas två personer. Man hittar även brottsverktyg och en kniv. Personerna grips misstänkta för försök till stöld genom inbrott. Föraren misstänks även för grov olovlig körning samt brott mot knivlagen.

00:55, Uddevalla, mordbrand
Vi får larm via SOS om att ett flertal bilar brinner på en parkering och nära ett garage på Torsdagsvägen. Branden sprider sig till garaget. Räddningstjänst släcker elden. Polis har spärrat av platsen för en kommande teknisk undersökning. Inga uppgifter om personskador. En förundersökning gällande mordbrand är inledd.

23:21, Trollhättan, stöld
En man larmar polis. En gärningsperson har tagit hans elmoped vid Göteborgsvägen. En patrull kommer till platsen. En anmälan om stöld är upprättad.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.


Västerbottens län 20 september 07.00, Sammanfattning natt, Västerbottens län
20 september 07.00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, en person har fått medfölja för provtagning efter misstanke om narkotikabrott och en annan har omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 00:50, Umeå

Bilist stoppad för kontroll. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och han får medfölja för provtagning och förhör. Provsvar får visa om brott begåtts.

Anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

Kl 04:20, Skellefteå

Det har brunnit i en trätrapp utomhus, nära en grillring. 

Polis dokumenterar platsen och anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas. 

Permanent länk: Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet