Jönköpings län 25 oktober 08:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län
25 oktober 08:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En stilla natt utan större händelser eller ärenden som sticker ut

Under natten har regionsledningscentralen registrerat ca 50 ärenden som exempelvis viltolyckor, kontroller av fordon och personer och mindre händelser av olika karaktär.


Andra brott i

Värmlands län 22 september 07.12, Sammanfattning natt, Värmlands län
22 september 07.12, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av de operativa händelserna i länet

Stöld i butik, Kristinehamn
22.08. En man i 40-årsåldern misstänkt för ringa stöld efter att ha plockat på sig varor för 500 kronor inne på en livsmedelsbutik. Hanteras enligt SLF, Snabbare lagföring.

Skadegörelse, Karlstad
22.11. Allmänhet uppmärksammar att en man i 60-årsåldern håller på och förstör en dörr på Våxnäs. Patrull anträffar mannen och omhändertar honom enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad person. Han är även misstänkt för skadegörelse.

Rattfylleri, Forshaga
23.57. En man i 50-årsåldern blir misstänkt för grovt rattfylleri samt smitning från trafikolycksplats. Detta efter att ha kört in i en stolpe i centrum. Mannen fick följa med patrullen för vidare provtagningar.

Offentlig urinering, Karlstad
00.04. En man i 40-årsåldern urinerar mitt bland allmänhet i Tingvallastaden. Han vägrar acceptera böter på plats från patrullen som upprättar en anmälan om offentlig urinering.

Olovlig körning, Årjäng
01.02. En pojke i tonåren stoppas i området Västtomten och blir rapporterad för olovlig körning då han inte har behörighet att framföra det aktuella fordonet.

Misshandel, Karlstad
01.52. En man i 40-årsåldern blir misstänkt för ringa misshandel efter att ha misshandlat en flicka i övre tonåren vid en restaurang i centrum.

Rattfylleri, Årjäng
02.41. En man i 20-årsåldern stoppas och kontrolleras på länsväg 627 i Karlanda. Han blåser positivt i sållningsinstrumentet och får följa med patrullen för vidare provtagningar.

Bråk, Årjäng
03.22. Ett bråk uppstår mellan flera individer i området Backa. Patrull beordras ut för att sära på parterna och medla i ärendet. Det slutar med flera anmälningar och motanmälningar om misshandel. Misstänkta är en man i 20-årsåldern, en man i 25-årsåldern samt en man i 30-årsåldern. Målsägande är samma män inklusive en man i 20-årsåldern samt en kvinna i 35-årsåldern.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av de operativa händelserna i länet


Hallands län 22 september 07.02, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län
22 september 07.02, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

01:55, Varberg, misshandel
Vi får in ett larm om att en man har blivit skallad vid Nordgärdet. Polis kommer till platsen. En anmälan om misshandel och olaga hot är upprättad. Inga uppgifter om allvarligare skador eller ambulansbehov.

00:44, Falkenberg, rattfylleri
En patrull stoppar en bil på länsväg 767. Föraren blåser positivt i ett sållningsinstrument och omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri. Han misstänks även för grov olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 22 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län
22 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

03:09, Göteborg, försök till mord
Vi får larm via SOS om en skadad man på Hjalmar Brantingsplatsen. Polis och ambulans åker till platsen. Mannen förs till sjukhus med någon form av stickskada. Stora delar av Hjalmar Brantingsplatsen spärras av inledningsvis, men är i nuläget begränsad. Polisen har genomfört en rad utredningsåtgärder och vidare åtgärder kommer ske framåt. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

00:13, Göteborg, misshandel
Vi får larm via SOS om att en man blivit slagen i ansiktet med något föremål vid ett övergångsställe på Storgatan i samband med att en bil passerar. Det har uppstått någon form av dispyt. I samband med detta har då en av passagerarna i bilen hoppat ut och slagit till mannen med föremålet. Polis kommer till platsen. Bilen är inte kvar. En anmälan om misshandel är upprättad.

23:44, Strömstad, grov misshandel
Vi får in ett larm om att en man fått någon form av bränsle över sig och att ett antal gärningspersoner ska ha tänt på vid en camping De ska sedan ha sprungit från platsen. Ambulans och polis kommer fram. Mannen förs till sjukhus med brännskador, men vaken och talbar. Polis har spärrat av platsen och sökt i området, men utan att anträffa några gärningspersoner. En anmälan om grov misshandel är upprättad.

22:39, Lerum, försök till rån
En man kommer körande på sin moped på Kullgårdsvägen. Två gärningspersoner hoppar fram och hotar honom med en kniv, enligt uppgift. Mannen lyckas köra ifrån gärningspersonerna. Polis kommer till platsen och söker i området med bland annat hund och helikopter, men utan att anträffa några gärningspersoner. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov. En anmälan om försök till rån är upprättad.

22:39, Uddevalla, mord
Vi får larm om en livlös man på en gata i Dalaberg. Ambulans och polis åker till platsen. Mannen förs till sjukhus. Men hans liv går inte att rädda. Anhöriga är underrättade. Polisen spärrar av platsen för en teknisk undersökning och genomför en rad initiala utredningsåtgärder, som bland annat dörrknackning och söker med hund. Vi kan säkra en del bevisning i inledningsvis som tyder på att mannen har blivit skjuten. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget och fortsatta utredningsåtgärder kommer ske under dagen.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 21 september 22.05, Övrigt, Västra Götalands län
21 september 22.05, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Hallands län 21 september 22.05, Övrigt, Hallands län
21 september 22.05, Övrigt, Hallands län

Efter klockan 22:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Djurgårdsgatan 21 september 19.27, Trafikolycka, Göteborg
21 september 19.27, Trafikolycka, Göteborg

En elsparkcykel och en personbil är involverade i en olycka på Djurgårdsgatan/Karl Johansgatan.

Larmet kommer in via SOS. Polis larmade till platsen. 

Permanent länk: En elsparkcykel och en personbil är involverade i en olycka på Djurgårdsgatan/Karl Johansgatan.


Västernorrlands län 21 september 13.45, Trafikkontroll, Västernorrlands län
21 september 13.45, Trafikkontroll, Västernorrlands län

Ett urval av polisens arbete i trafiken.

Under dagen har polisen kontrollerat trafiken i länet. Här följer ett urval av resultatet:

08:46 Målevägen, Själevad, Örnsköldsvik: Två förare rapporterades för hastighetsöverträdelser.

09:59 Stationsgatan, Sollefteå: 20 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och alla var nyktra.

10:31 Gesällvägen, Birsta, Sundsvall: 15 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och alla var nyktra.

10:37 Njurundavägen, Kvissleby, Sundsvall: Hastighetskontroll där två ordningsböter utfärdades. 

Permanent länk: Ett urval av polisens arbete i trafiken.


Norrbottens län 21 september 13.38, Trafikkontroll, Norrbottens län
21 september 13.38, Trafikkontroll, Norrbottens län

Resultat av polisens arbete i trafiken.

Under dagen har polisen kontrollerat trafiken i länet. Här följer ett urval av resultatet:

07:33 Riksväg 97 Sävast, Boden: Fyra ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser.

08:16 Riksväg 97 Södra Sunderbyn, Luleå: Elva ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser.

09:48 E45 Vittangi, Kiruna: En ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelse.

10:20 Länsväg 356 Hamptjärnsmoran, Boden: Fem ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser. En bilist rapporterades för grov olovlig körning.

Permanent länk: Resultat av polisens arbete i trafiken.


Östergötlands län 21 september 08.22, Sammanfattning natt, Östergötlands län
21 september 08.22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 150-tal ärenden som rör Östergötland län. Det ärendet som sticker ut: 

22:42 Polis befann sig i Berga, Linköping, och i samband med en kontroll av några ungdomar valde ungdomarna att springa i väg från en skogsdunge. Polispatrull på plats fick känslan av att det kunde finnas något intressant vid skogen där och valde därför att spärra av platsen. En hundförare kallades dit och hittade någon form av vapen. Av gruppen ungdomar som sprang från platsen har polisen under kvällen och natten gripit tre stycken. Alla tre är killar i 16–18-årsåldern. De har också anhållits, på sannolika skäl, misstänkta för grovt vapenbrott. Utredningen leds därmed av åklagarmyndigheten och mediefrågor hänvisas till Åklagarkammaren. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Södermanlands län 21 september 08.07, Sammanfattning natt, Södermanlands län
21 september 08.07, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser, Södermanlands län

Polisen har hanterat ett 100-tal händelser mellan klockan 22 och 07 i Södermanlands län. Inga grova våldsbrott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Bränder i bilar, Eskilstuna:

Vid 07-tiden i morse kontaktas polisen av räddningstjänsten med anledning av att tre bilar brunnit på Västra storgatan i centrala Eskilstuna. Ytterligare två bilar har fordonsskador. 

Polisen kontrollerar fordonen och kontaktar fordonens ägare.

Vid 08-tiden på lördagsmorgonen finns ingen brottsrubricering. Det verkar som att branden uppstått i en av personbilarna, och sedan spridit sig till flera bilar. 

Polisen har utöver detta bland annat gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Permanent länk: Sammanfattning av nattens händelser, Södermanlands län