Jönköpings län 22 oktober 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län
22 oktober 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 65-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Hål i vägg efter inbrott

02:36 Polisen larmades av ett väktarbolag till Mogölsvägen i Jönköping med anledning av ett inbrott.

Väktare hade varit på plats och konstaterat ett fullbordat inbrott.  Gärningsmannen hade tagit sig in i byggnaden genom att göra ett hål i väggen. Utanför byggnaden fanns stöldgods.

Ingen misstänkt fanns kvar på brottsplatsen när polisen anlände. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. Det är ännu oklart vad som tillgripits.

09:28 Beslut är taget om en brottsplatsundersökning. När ägarna till företaget hade inventerat framgår det att ett större antal cyklar är stulna. Stöldgodset värderas till minst 2 miljoner kr.


Andra brott i

Jönköpings län 22 september 08.11, Sammanfattning natt, Jönköpings län
22 september 08.11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser, Jönköpings län

Polisen har hanterat ett 80-tal händelser mellan klockan 22 och 07 i Jönköpings län. Inga grova våldsbrott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Larm om smällar:
Vid 23-tiden under lördagskvällen fick polisen samtal om smällar i östra Jönköping.
Flera patruller rycker ut och är snabbt på plats. På plats påträffas två minderåriga ungdomar som kör moped. Vid kontroll av ungdomarna visar det sig att ungdomarna har smällt smällare. Patrullen kontaktar föräldrar. Ingen anmälan om brott skrivs.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat en del bråk och ärenden kopplade till fylleri, samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter samtal från allmänheten.

Permanent länk: Sammanfattning av nattens händelser, Jönköpings län


Västerbottens län 22 september 07.54, Sammanfattning natt, Västerbottens län
22 september 07.54, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har två personer omhändertagits för fylleri i Skellefteå och fyra i Umeå. 

Under natten har polisen gripit en man i 30-årsåldern i en mindre inlandskommun i Västerbotten. Mannen misstänks för flertalet brott mot två personer. Han misstänks bland annat ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Han misstänks också för misshandel, försök till grov misshandel samt grovt olaga hot mot en annan man som befann sig på platsen. Han ska också ha utfört skadegörelse på två bilar. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla mannen. 

00:35 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till ett uteställe i Umeå där ordningsvakt står med två personer som har varit inblandade i ett bråk. En person är misstänkt för att ha misshandlat en annan. Polisen tar upp en anmälan om misshandel.

02:07 Knivlagen, Umeå
Polisen kontaktas gällande en man som går runt på en parkering på Mariehem och känner på bildörrar. Patrull åker dit och påträffar mannen. Han misstänks för grovt brott mot knivlagen och omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

02:11 Misshandel, Umeå
Polisen har tagit upp en anmälan om misshandel alternativt ringa misshandel som ska ha skett utanför en snabbmatsrestaurang i centrum. En man ska ha blivit misshandlad av två andra män enligt tillgängliga uppgifter. Anmälan upprättas.

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:


Jämtlands län 22 september 07.43, Sammanfattning natt, Jämtlands län
22 september 07.43, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har sex personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

01:27 Misshandel, Östersund
Polisen kontaktas gällande ett bråk utomhus i centrum där flertalet personer ska ha varit inblandade enligt de uppgifter som inkommer. Polisen påträffar en man som uppger att han slagit en person, men det är oklart vem som är målsägande i nuläget. Förhör hålls och anmälan om misshandel upprättas.

03:01 Skadegörelse, Östersund
Polisen kontaktas gällande pågående skadegörelse på bilar i centrum. Två män ska ha slagit sönder ett stort antal bilar. polisen påträffar två män som misstänks för skadegörelsen, de omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen har utfört brottsplatsundersökning, anmälan om skadegörelse upprättas. Bilarna märks upp och berörda bilägare uppmanas kontakta polisen.

03:32 Brand, Härjedalen
Polisen beordras till en adress utanför Sveg med anledning av en villabrand. Villan är övertänd och går inte att rädda. Polisen är på plats. Platsen är avspärrad, brandorsaken ska utredas. 

05:17 Brand, Östersund
Polisen larmas om en brand i en moped på Frösön. Det finns ingen information om att någon har kommit till skada. Polisen är på plats. Brandorsaken ska utredas. 

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:


Västernorrlands län 22 september 07.28, Sammanfattning natt, Västernorrlands län
22 september 07.28, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har tre personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Ytterligare en fjärde berusad person överlämnades till anhörig. 

01:19 Inbrott, Kramfors
Polisen kontaktas av en väktare som sett ett hål i ett stängsel tillhörande en återvinningscentral. Polisen har varit på plats. Anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

01:20 Narkotikabrott, Örnsköldsvik
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. En manlig passagerare i bilen misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Han misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk samt våldsamt motstånd.

03:35 Olaga hot, Timrå
Polisen beordras till en adress där en man står och skriker utomhus. Det uppges vara stökigt på platsen. Mannen ska också ha uppträtt hotfullt. Polisen påträffar mannen. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för olaga hot, skadegörelse samt hot mot tjänsteman. Det finns flera målsäganden i ärendet.

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:


Dalarnas län 22 september 07.28, Sammanfattning natt, Dalarnas län
22 september 07.28, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Olaga intrång, Borlänge
22.45. En man i 20-årsåldern kontrolleras inne på en högskola. Då han saknar behörighet att vistas i lokalen blir han misstänkt för olaga intrång. Mannen uppvisar även tydliga tecken på narkotikapåverkan och får följa med patrullen för provtagningar.

Skadegörelse, Falun
23.32. Patrull har varit på plats i centrum med anledning av att en okänd gärningsman kastat en större sten genom en ytterdörr på en fastighet. Anmälan upprättad. I nuläget finns ingen misstänkt.

Misshandel, Falun
01.37. Larm inkommer om en misshandel i Britsarvet. Ett bråk ska ha urartat, varvid en man i 25-årsåldern slagit en annan man i 35-årsåldern. När patrullen anträffar den misstänkte väljer denna att försöka avvika.
Mannen i 25-årsåldern grips och blir misstänkt för olaga hot, misshandel, ringa misshandel och omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad person. Mannen ska även ha hotat en kvinna om våld samt dragit en annan kvinna i håret utöver brotten mot mannen.

Försök till rån, Smedjebacken
04.37. En man i 50-årsåldern uppger att han har blivit utsatt för ett rånförsök av två okända gärningsmän som därefter avvikit från platsen. Personerna fick inte med sig någonting. Utredningsåtgärder vidtagna men i nuläget finns ingen misstänkt.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet


Örebro län 22 september 07.12, Sammanfattning natt, Örebro län
22 september 07.12, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av nattens operativa händelser i länet

Anträffat stulet fordon, Örebro
22.21. Allmänhet hör av sig med anledning av ett fordon som stått på samma plats en tid. När patrullen kontrollerar fordonet visar det sig att det är anmält som stulet. Anmälan upprättas och den rättmätige ägaren får tillbaka sin personbil.

Olaga intrång, Örebro
22.45. Flera ungdomar anträffas i anslutning till att de tagit sig in i ett ödehus i Sörby och där förstört en del inuti. Anmälan upprättas om olaga intrång och skadegörelse. En av ungdomarna kördes hem av patrullen.

Olaga intrång, Örebro
00.55. En man i 30-årsåldern omhändertas enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusad person, och blir misstänkt för olaga intrång och narkotikabrott. Detta efter att ha tagit sig in vid en bastu- och gymanläggning i City.

Patrullerna har upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon utan anmärkning samt hanterat inkomna samtal som inte har mynnat ut i någon anmälan eller åtgärd. En del narkotikarelaterade ärenden har också hanterats. 

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens operativa händelser i länet


Värmlands län 22 september 07.12, Sammanfattning natt, Värmlands län
22 september 07.12, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av de operativa händelserna i länet

Stöld i butik, Kristinehamn
22.08. En man i 40-årsåldern misstänkt för ringa stöld efter att ha plockat på sig varor för 500 kronor inne på en livsmedelsbutik. Hanteras enligt SLF, Snabbare lagföring.

Skadegörelse, Karlstad
22.11. Allmänhet uppmärksammar att en man i 60-årsåldern håller på och förstör en dörr på Våxnäs. Patrull anträffar mannen och omhändertar honom enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad person. Han är även misstänkt för skadegörelse.

Rattfylleri, Forshaga
23.57. En man i 50-årsåldern blir misstänkt för grovt rattfylleri samt smitning från trafikolycksplats. Detta efter att ha kört in i en stolpe i centrum. Mannen fick följa med patrullen för vidare provtagningar.

Offentlig urinering, Karlstad
00.04. En man i 40-årsåldern urinerar mitt bland allmänhet i Tingvallastaden. Han vägrar acceptera böter på plats från patrullen som upprättar en anmälan om offentlig urinering.

Olovlig körning, Årjäng
01.02. En pojke i tonåren stoppas i området Västtomten och blir rapporterad för olovlig körning då han inte har behörighet att framföra det aktuella fordonet.

Misshandel, Karlstad
01.52. En man i 40-årsåldern blir misstänkt för ringa misshandel efter att ha misshandlat en flicka i övre tonåren vid en restaurang i centrum.

Rattfylleri, Årjäng
02.41. En man i 20-årsåldern stoppas och kontrolleras på länsväg 627 i Karlanda. Han blåser positivt i sållningsinstrumentet och får följa med patrullen för vidare provtagningar.

Bråk, Årjäng
03.22. Ett bråk uppstår mellan flera individer i området Backa. Patrull beordras ut för att sära på parterna och medla i ärendet. Det slutar med flera anmälningar och motanmälningar om misshandel. Misstänkta är en man i 20-årsåldern, en man i 25-årsåldern samt en man i 30-årsåldern. Målsägande är samma män inklusive en man i 20-årsåldern samt en kvinna i 35-årsåldern.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av de operativa händelserna i länet


Hallands län 22 september 07.02, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län
22 september 07.02, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

01:55, Varberg, misshandel
Vi får in ett larm om att en man har blivit skallad vid Nordgärdet. Polis kommer till platsen. En anmälan om misshandel och olaga hot är upprättad. Inga uppgifter om allvarligare skador eller ambulansbehov.

00:44, Falkenberg, rattfylleri
En patrull stoppar en bil på länsväg 767. Föraren blåser positivt i ett sållningsinstrument och omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri. Han misstänks även för grov olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 22 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län
22 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

03:09, Göteborg, försök till mord
Vi får larm via SOS om en skadad man på Hjalmar Brantingsplatsen. Polis och ambulans åker till platsen. Mannen förs till sjukhus med någon form av stickskada. Stora delar av Hjalmar Brantingsplatsen spärras av inledningsvis, men är i nuläget begränsad. Polisen har genomfört en rad utredningsåtgärder och vidare åtgärder kommer ske framåt. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

00:13, Göteborg, misshandel
Vi får larm via SOS om att en man blivit slagen i ansiktet med något föremål vid ett övergångsställe på Storgatan i samband med att en bil passerar. Det har uppstått någon form av dispyt. I samband med detta har då en av passagerarna i bilen hoppat ut och slagit till mannen med föremålet. Polis kommer till platsen. Bilen är inte kvar. En anmälan om misshandel är upprättad.

23:44, Strömstad, grov misshandel
Vi får in ett larm om att en man fått någon form av bränsle över sig och att ett antal gärningspersoner ska ha tänt på vid en camping De ska sedan ha sprungit från platsen. Ambulans och polis kommer fram. Mannen förs till sjukhus med brännskador, men vaken och talbar. Polis har spärrat av platsen och sökt i området, men utan att anträffa några gärningspersoner. En anmälan om grov misshandel är upprättad.

22:39, Lerum, försök till rån
En man kommer körande på sin moped på Kullgårdsvägen. Två gärningspersoner hoppar fram och hotar honom med en kniv, enligt uppgift. Mannen lyckas köra ifrån gärningspersonerna. Polis kommer till platsen och söker i området med bland annat hund och helikopter, men utan att anträffa några gärningspersoner. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov. En anmälan om försök till rån är upprättad.

22:39, Uddevalla, mord
Vi får larm om en livlös man på en gata i Dalaberg. Ambulans och polis åker till platsen. Mannen förs till sjukhus. Men hans liv går inte att rädda. Anhöriga är underrättade. Polisen spärrar av platsen för en teknisk undersökning och genomför en rad initiala utredningsåtgärder, som bland annat dörrknackning och söker med hund. Vi kan säkra en del bevisning i inledningsvis som tyder på att mannen har blivit skjuten. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget och fortsatta utredningsåtgärder kommer ske under dagen.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 21 september 22.05, Övrigt, Västra Götalands län
21 september 22.05, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.