Örebro län 17 september 08:05, Sammanfattning natt, Örebro län
17 september 08:05, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av natten

Örebro

23.53: En man i 25-årsåldern blir misstänkt för ringa stöld efter att ha stulit från en matbutik i Tybble.

01.45: Patrull kallas till Marieberg med anledning av att en man i 35-årsåldern ska ha slagit personer som denne färdades med i en bil. Mannen är nu misstänkt för misshandel och blev omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Nora

01.44: I centrala Nora stoppas ett fordon och föraren, en person i övre tonåren, blir misstänkt för drograttfylleri. Personen får följa med för provtagning och en analys av det får visa om denne haft något olagligt i kroppen.

Karlskoga

22.02: En kvinna i 30-årsåldern kontrolleras och blir misstänkt för ringa narkotikabrott innehav.

00.25: I samband med en fordonskontroll blir en passagerare, en man 25-årsåldern, misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

00.45: Det upprättas en anmälan om skadegörelse efter att någon krossat en ruta in till en port på en fastighet i Bohult.

Degerfors

02.49: En lokförare ringer in med anledning av att denne kört på något på spåret vid Strömtorp. De befarar att någon skadats och även räddningstjänst och SOS larmas ut. Man kan påträffa en cykel men ingen person och lite längre ner på spåret ligger ytterligare en cykel. Räddningstjänst och ambulans lämnade vid 03.40 och det skrivs en anmälan om sabotage. 


Andra brott i

Värmlands län 06 september 08.42, Övrigt, Värmlands län
06 september 08.42, Övrigt, Värmlands län

Ändrad öppettid. Idag fredag 6/9 öppnar Regional mediacenter Bergslagen kl 09.30. Det operativa numret till RLC öppet som vanligt.

Permanent länk: Ändrad öppettid. Idag fredag 6/9 öppnar Regional mediacenter Bergslagen kl 09.30. Det operativa numret till RLC öppet som vanligt.


Dalarnas län 06 september 08.41, Övrigt, Dalarnas län
06 september 08.41, Övrigt, Dalarnas län

Ändrad öppettid. Idag fredag 6/9 öppnar Regional mediacenter Bergslagen kl 09.30. Det operativa numret till RLC öppet som vanligt.

Permanent länk: Ändrad öppettid. Idag fredag 6/9 öppnar Regional mediacenter Bergslagen kl 09.30. Det operativa numret till RLC öppet som vanligt.


Jönköpings län 06 september 07.49, Sammanfattning natt, Jönköpings län
06 september 07.49, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. De två ärenden som sticker ut: 

23:18 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en pizzeria/grill i Liljeholmen, Jönköping med anledning av att en inringare hört en hög smäll. När polis anlänt till platsen visade det sig att en mindre explosion inträffat utomhus som orsakat mindre materiella skador. Inga personskador. Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Nationella bombskyddet behövde ej åka till platsen. Avspärrningen har hävts under fredagsmorgonen. Polis har pratat med vittnen, kontrollerat fordon av intresse men i nuläget har ingen person gripits eller frihetsberövats. Rättsläget är allmänfarlig ödeläggelse. Insatsen på plats har avslutats. 

05:06 Polis beordrades till Bredastensvägen i Värnamo med anledning av att en väktare noterat hur en bil kört rakt in i en port till ett företag som säljer elektronik. När polis anlänt till platsen fanns fordonet kvar men ingen person. Polis har sökt igenom byggnaden utan att anträffa någon misstänkt. Bilen som användes hade stulits och kommer tas i beslag för en teknisk undersökning. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel kommer skrivas samt en anmälan om stöld alternativt grov stöld. Stöldgodset ska ha bestått av mobiltelefoner. Det finns ingen gripen eller misstänkt i ärendet. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. 

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Södermanlands län 06 september 07.49, Sammanfattning natt, Södermanlands län
06 september 07.49, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

Ärendena har varit av rutinkaraktär. Exempelvis trafikbrott, viltolyckor med rådjur, trafikkontroller samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Östergötlands län 06 september 07.49, Sammanfattning natt, Östergötlands län
06 september 07.49, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

Ärendena har varit av rutinkaraktär. Exempelvis trafikbrott, trafikkontroller, fylleri samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Värmlands län 06 september 07.25, Sammanfattning natt, Värmlands län
06 september 07.25, Sammanfattning natt, Värmlands län

Natten har ur en polisiär synvinkel varit lugn i polisområde Värmland.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Permanent länk: Natten har ur en polisiär synvinkel varit lugn i polisområde Värmland.


Västernorrlands län 06 september 07.11, Sammanfattning natt, Västernorrlands län
06 september 07.11, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län.

01:18 Ringa stöld, Sundsvall
Polisen kontaktas gällande en stöld från en bensinstation i Sundsvall. Okända gärningspersoner ska ha stulit varor och lämnat platsen. Polisen har varit på plats. Anmälan om ringa stöld upprättas.

02:41 Viltolycka, Härnösand
Under natten anmäldes en viltolycka på Hovsgatan i centrum. En bil har kört på ett rådjur. Inga personskador uppstod. Rådjuret är dött. 

04:50 Viltolycka, Timrå
En viltolycka har inträffat på Södra Fagerviksvägen i Tallnäs, Timrå. En personbil har kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Det är oklart om djuret skadades, en eftersöksjägare kallas ut. 

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län.


Västerbottens län 06 september 06.59, Sammanfattning natt, Västerbottens län
06 september 06.59, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.

02:03 Fylleri, Umeå
Polisen kontaktas gällande en påverkad man som går längs länsväg 531 på Carlshöjd i Umeå. Mannen uppges vara ostadig och vingla. Polisen åker dit och påträffar mannen, som är i 30-årsåldern. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer och överlämnas till Tillnyktringsenheten.

05:55 Viltolycka, Skellefteå
Polisen kontaktas om en viltolycka på riksväg 95 Degerbyn, Skellefteå. En personbil har kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Eftersöksjägare kallas ut för att kontrollera djuret. 

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.


Norrbottens län 06 september 06.52, Sammanfattning natt, Norrbottens län
06 september 06.52, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Det finns inga ärenden att rapportera om från natten i Norrbottens län. 

Permanent länk: Nattens polisverksamhet i Norrbottens län.


Västra Götalands län 06 september 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län
06 september 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

05.22 Göteborg, försök till stöld
Vid Margretelundsgatan är det en person som  försöker stjäla lyktorna på en parkerad Porsche utan att lyckas. Boende i området såg personen lämna platsen ner mot Sankt Sigfridsgatan. Polis sökte i området utan resultat.

 

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.