Örebro Södra 23 augusti 07:10, Sammanfattning natt, Örebro län
23 augusti 07:10, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en lugn natt i Polisområde Örebro

Under natten, vid 00.28, förekom ett olaga intrång på en byggarbetsplats i centrala Örebro. Ärendet föranledde inga vidare frihetsberövande.

Ett ärende inkom vid 03.58 från en privatperson i Sörby, Örebro. På adressen har en okänd man försökt at stjäla en tv som målsäganden hade utomhus. En anmälan försök till stöld är skriven, ingen person är uppsatt som misstänkt men utredningsläge ser gynnsamt ut.

Patruller har i övrigt ägnat sig åt rutinuppdrag så som person samt fordonskontroller. Det har hanterats ärende kring psykisk ohälsa. Det har även inträffat fyra viltolyckor.


Andra brott i Örebro

Varbergagatan 06 september 17.30, Trafikolycka, smitning från, Örebro
06 september 17.30, Trafikolycka, smitning från, Örebro

Det upprättas en anmälan om smitning efter en trafikolycka i Örebro.

Det kommer in samtal om en bil som kört in i stolpar och därefter blivit stående på Varbergagatan. Ingen förare kunde anträffas vid bilen som behövde flyttas då den stod trafikfarligt till.

Det skrivs en anmälan om smitning från trafikolycka.

Permanent länk: Det upprättas en anmälan om smitning efter en trafikolycka i Örebro.


Örebro 06 september 11.26, Stöld, Örebro
06 september 11.26, Stöld, Örebro

Man envarsgripen efter stöld av elcykelbatteri.

Vittne tillika målsägande iakttar en mansperson när denne stjäl ett elcykelbatteri, denne springer ikapp och griper den misstänkta mannen varpå polis kontaktas.

Polispatrull genomför utredningsåtgärder och verkställer beslag efter att visitation genomförts. Under visitationen anträffas ett föremål som faller under brott mot knivlagen, grovt brott. Mannen har även okänd substans som misstänks vara narkotika på sig. Analys får utvisa om beslaget av den misstänkta narkotikan kvarstår som misstanke. Batteriet är återlämnat till rättmätig ägare.

Mannen som misstänks är i 35-årsåldern. Under utredningsåtgärder anses mannen vara i sådant skicka att han inte är i stånd att ta hand om sig själv. Mannen omhändertas enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

Permanent länk: Man envarsgripen efter stöld av elcykelbatteri.


Örebro 06 september 07.46, Trafikolycka, Örebro
06 september 07.46, Trafikolycka, Örebro

Bilist och cyklist i olycka i Örebro.

SOS-alarm meddelar att de skickar resurser till en olycka mellan bilist och cyklist i centrala Örebro. Polispatrull är beordrad. 

Det saknas uppgifter om eventuellt skadeläge.

Uppdaterad klockan 07.54:

Olyckan har inträffat Östra Bangatan precis vid Ribbingsgatan. Övrig trafik ombeds sänka hastigheten och iaktta försiktighet då det kan befinna sig räddningspersonal på vägbanan.

Permanent länk: Bilist och cyklist i olycka i Örebro.


Lindesberg 06 september 07.25, Sammanfattning natt, Örebro län
06 september 07.25, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro.

Lindesberg, trafikolycka
23.24: En bilist har kört i diket och voltat, föraren en kvinna i 20-årsåldern förd till sjukvården. Skadeläge på den drabbade är okänt. Förundersökning pågår.

Örebro, olaga intrång
02.06: larmbolag kontaktar polis om pågående inbrott på företag på norr i Örebro. Polis söker gärningsperson men kan inte knyta någon till gärningen. På brottsplatsen finns inga brytmärken men okänd person verkar ha varit inne i lokalen, anmälan upprättad gällande olaga intrång.
En person som kontrollerades i jakten var av annan myndighet eftersökt varpå mannen som var i 45-årsåldern omhändertogs.

Örebro, stöld genom inbrott
05.37: Okänd gärningsperson har berett sig tillträde till en kiosk på söder i Örebro. Vad som stulits är okänt. Ingen person är frihetsberövad.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. Det har även genomfört ett stort antal person samt fordonskontroller. Ett fåtal viltolyckor har inrapporterats, inga personskador har uppstått i samband med dessa.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro.


Örebro 05 september 17.46, Trafikolycka, Örebro
05 september 17.46, Trafikolycka, Örebro

En motorcyklist och en bilist har kolliderat i Bettorp

Motorcyklisten ska enligt de första uppgifterna från platsen ha kört in i en personbil och ådragit sig smärtor i ena armen i samband med avåkningen.
Motorcyklisten avfördes med ambulans för kontroll av lättare skador. Mannen var vaken och talbar under hela räddningsinsatsen.
En anmälan om att ej ha anpassat avståndet till framförvarande fordon kommer noteras med motorcyklisten som vållande.

Permanent länk: En motorcyklist och en bilist har kolliderat i Bettorp


Marieberg 05 september 13.46, Rattfylleri, Örebro
05 september 13.46, Rattfylleri, Örebro

En bilist är misstänkt för flera brott

Samtal inkommer om att en bilist beter sig uppseendeväckande i området Marieberg så en patrull åker ut och stoppar bilisten för kontroll. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på drogpåverkan vilket fick patrullen att medta honom för provtagning och förhör.
Då fordonet hade olika registreringsskyltar och det faktum att patrullen anträffade ett föremål som faller under knivlagen är mannen nu misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, olovlig körning, grovt brott mot knivlagen samt märkesförfalskning.

Provsvaren kommer att visa om han gjort sig skyldig till narkotikabrotten eller inte.

Permanent länk: En bilist är misstänkt för flera brott


Eklundavägen 04 september 02.59, Stöld, Örebro
04 september 02.59, Stöld, Örebro

Stöld alternativt skadegörelse på Eklundavägen natten mot torsdag.

Ett samtal kom in till polisen där anmälaren såg en kvinna som höll på med att slita loss ett stuprör på en fastighet på Eklundavägen.

Då polisen anlände anträffade de kvinnan i en buske med det nerslitna stupröret intill. kvinnan var rejält berusad vilket gjorde att patrullen omhändertog henne för fylleri och fick sova ruset av sig i en polisarrest.

Kvinnan som är i 50-årsåldern är misstänkt för stöld alternativt skadegörelse.

Permanent länk: Stöld alternativt skadegörelse på Eklundavägen natten mot torsdag.


Örebro 03 september 17.08, Häleri, Örebro
03 september 17.08, Häleri, Örebro

Två personer misstänks för häleri efter genomförda personkontroller.

Polispatrull genomför personkontroll på två individer i centrala Örebro under eftermiddagen, båda personerna är män och de är i 25 till 30-årsåldern.

Männen har i sin ägo var sin el-sparkcykel som misstänks vara tillgripna, männen misstänks därför att ha befattat sig med stöldgods och där med gör de sig skyldiga till misstänkt häleri.

Förundersökning pågår och el-sparkcyklarna är tagna  i beslag.

Permanent länk: Två personer misstänks för häleri efter genomförda personkontroller.


Västhaga 03 september 15.50, Trafikolycka, Örebro
03 september 15.50, Trafikolycka, Örebro

En trafikolycka, en så kallad kökrock har inträffat i Örebro.

En kollision har inträffat på E18/ E20 i höjd med Västhaga i Örebro. Det är ett okänt antal fordon inblandade i en så kallad kökrock. Räddningstjänsten har spärrat av ett körfält, därav är trafiken kraftigt påverkad i norrgående riktning.

Polispatrull är beordrade.

Permanent länk: En trafikolycka, en så kallad kökrock har inträffat i Örebro.


Örebro 03 september 15.40, Misshandel, grov, Örebro
03 september 15.40, Misshandel, grov, Örebro

Yngling skadad i samband med våldsbrott

Under eftermiddagen genomför flertalet polispatrullen en insats i de västra stadsdelarna av Örebro. En förundersökning gällande grov misshandel är inledd och en målsägande är förd till sjukvården. Skadläge är okänt, dock är personen vaken och talbar.

Polisen har genomfört ett antal utredningsåtgärder på platsen.

 

Permanent länk: Yngling skadad i samband med våldsbrott