Södermanlands län 03 augusti 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län
03 augusti 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här följer ett kort urval av händelser från natten Ingen större händelse att rapportera

22.22 Uppgifter om ett personrån i centrala Eskilstuna där två målsägande under 15 år blivit av med personliga tillhörigheter. Målsägarna tar sig hem till bostaden och får hjälp att kontakta polis av vårdnadshavare. Ingen misstänkt i nuläget. Polisen kan i nuläget ej lämna mer detaljerade uppgifter med tanke på de inblandades ålder och utredningsläge.


01.05 Samtal om en stöld av en moped som just skett på Salvägen i Eskilstuna. Anmälaren uppger att mopeden stals utanför bostaden av en gärningsperson. Anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel. Ingen person misstänkt men polisen har uppgifter att arbeta med i ärendet för att på så sätt komma vidare.


Andra brott i

Hallands län 07 oktober 06.55, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län
07 oktober 06.55, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

Inga större händelser att kommunicera från kvällen/natten.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 07 oktober 06.51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län
07 oktober 06.51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23:23 Göteborg, olaga hot m.m.
Polisen får samtal om en hotfull man på en krog vid Andra Långgatan. Mannen ska verbalt ha hotat gäster till livet. Patruller åker till adressen och kan säkra mannen, som är i 30-årsåldern. Mannen tas med för kroppsbesiktning. Han förs därefter till häkte då han är efterlyst. En anmälan skrivs gällande olaga hot samt narkotikabrott i överlåtelsesyfte.

01:22 Borås, skadegörelse m.m.
Någon kastar en sten på framrutan på en bil som färdas på riksväg 42. Föraren, en man i 30-årsåldern, larmar polis. Mannen har inte skadats fysiskt, men bilens framruta är krossad. Bilen bärgas från vägen. Polis har varit på plats och hört målsägande. En anmälan gällande skadegörelse samt försök till misshandel upprättas. Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

01:59 Göteborg, brand
SOS larmas om en villabrand i Utby, Göteborg. Branden beskrivs som fullt utvecklad, räddningstjänsten åker med flera enheter. Även polis till platsen. Boende i huset ska ha tagit sig ut på egen hand, ingen person uppges ha kommit till fysisk skada. Brandorsaken är okänd och en förundersökning gällande mordbrand inleds. När räddningstjänsten är klara på plats kommer polisen upprätta avspärrningar. En teknisk undersökning ska genomföras under måndagen.

01: 59 Borås, stöld genom inbrott
Allmänhet larmar polisen om en misstänkt man på en adress i Bergdalen. Mannen uppges bära på inbrottsverktyg och ska bland annat ha försökt ta sig in i parkerade bilar. Under larmsamtalet tillgriper mannen en cykel och lämnar till fots. Polis söker i närområdet efter tjuven. Mannen, som är i 50-årsåldern, påträffas och grips, misstänkt för stöld genom inbrott. Han har senare anhållits av åklagare.

02:40 Göteborg, inbrott + narkotikabrott
Polisen larmas om ett pågående inbrott i en restaurang i Kortedala. I en övervakningskamera syns en man som rör sig i lokalerna. Polis åker till platsen och påträffar en man i 40-årsåldern inne på restaurangen. Vid visitation påträffas narkotika på mannen. Han grips.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Dalarnas län 07 oktober 06.42, Sammanfattning natt, Dalarnas län
07 oktober 06.42, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en lugn natt ur polisiär synvinkel i polisområde Dalarna.

Det har inte kommit några grövre brott till polisens kännedom under natten. Flertalet personer samt fordon har kontrollerat vilket inte föranlett vidare åtgärder.

Permanent länk: Det har varit en lugn natt ur polisiär synvinkel i polisområde Dalarna.


Hallands län 06 oktober 22.00, Övrigt, Hallands län
06 oktober 22.00, Övrigt, Hallands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.


Västra Götalands län 06 oktober 22.00, Övrigt, Västra Götalands län
06 oktober 22.00, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.


Värmlands län 06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Värmlands län
06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Karlstad, 02.29. Försök till stöld.
Under natten försökte en man ta sig in i en fastighet i Väse i Karlstad. Mannen, som är i 30-årsåldern, blir misstänkt för försök till stöld.

Kil, 02.00. Olaga hot.
Polisen kallas till en adress i Kil efter larm om ett bråk. En man i 30-årsåldern avlägsnas från platsen och blir misstänkt för olaga hot och barnfridsbrott. Målsägande är en kvinna i 40-årsåldern.

23.42, Karlstad. Skadegörelse.
Polisen får in samtal om ungdomar som kastar en brandsläckare på en busskur och därmed krossat en ruta. När polis åker ut till platsen påträffas två minderåriga personer som blir misstänkta för skadegörelse. Patrull kör hem ungdomarna och pratar med vårdnadshavare.

Arvika, 03.01. Misshandel.
Under natten larmas polis till en snabbmatsrestaurang i Arvika med anledning av en misshandel. En person, en man i 20-årsåldern förs med ambulans till sjukvård, oklart skadeläge. En man i 20-årsåldern misstänks för misshandel.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.


Dalarnas län 06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Dalarnas län
06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Mora, 02.08. Rattfylleri.
Polisen får in ett samtal om en misstänkt rattfyllerist. Vid kontroll blir föraren, en kvinna i 30-årsåldern, misstänkt för rattfylleri samt olovligt brukande.

Rättvik, 22.53. Olovlig körning.
En patrull stoppar en epa som kör för fort. I fordonet färdas fem ungdomar varav den ena, föraren, blir misstänkt för olovlig körning. Patrullen tar kontakt med ungdomarnas föräldrar och epan tas i beslag.

Borlänge, 03.37. Misshandel.
En polispatrull befinner sig i Borlänge centrum när en misshandel inträffar framför dem. Patrullen ingriper och tre personer, män i 20-30-årsåldern, blir misstänkta för misshandel av en man i 20-årsåldern.

Säter, 22.20. Rattfylleri.
Polisen får in ett samtal om en misstänkt rattfyllerist och följer upp detta. En man i 50-årsåldern kontrolleras och blir misstänkt för rattfylleri, han omhändertas också enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Ludvika, 22.03. Trafikolycka.
En trafikolycka inträffar på riksväg 66 i höjd med Smedjebacken. Två personbilar har krockat och tre personer har konstaterats avlidna. De avlidna är två kvinnor i 35-årsåldern och en man i 20-årsåldern. Anhöriga har underrättats och en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har inletts.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.


Örebro län 06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Örebro län
06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Örebro, 02.57. Ofredande.
Polisen larmas om ett bråk i närheten av Behrn arena. När patrull kommer till plats kontrolleras flera personer, det är lugnt på platsen. En anmälan om ofredande upprättas.

Örebro, 23.27. Offentlig urinering.
Polisen kontrollerar en person som kissar på en port i centrala Örebro. Personen, en man i övre tonåren, blir misstänkt för offentlig urinering samt våldsamt motstånd. Han tas omhand enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Nora, 03.21. Narkotikabrott.
En patrull kontrollerar ett fordon på länsväg 244. En passagerare, en man i 20-årsåldern, blir misstänkt för ringanarkotikabrott eget bruk och innehav.

Karlskoga, 05.33. Rattfylleri.
Polis larmas om en misstänkt rattfyllerist. Polispatrull stoppar det aktuella fordonet och en man i 20-årsåldern blir misstänkt för rattfylleri.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.


Norrbottens län 06 oktober 08.05, Sammanfattning natt, Norrbottens län
06 oktober 08.05, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00

Sju personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). En av dessa misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

22:37, Centrum, Boden

Polisen kontaktas angående att två män har börjat bråka utanför en restaurang. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Den ene mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för misshandel. Anmälan upprättas.

01:04, Porsön, Luleå

Polisen larmas till en restaurang. Där ska en man ha rört vid en kvinna på ett oönskat sätt. Polisen åker till platsen och håller förhör. En anmälan gällande sexuellt ofredande upprättas.

01:32, Centrum, Gällivare

Polisen larmas till ett hotell. Där finns en kvinna som uppger att hon har blivit misshandlad av en man. Polisen åker till platsen och påträffar mannen och kvinnan. Man håller förhör med de inblandade. Både mannen och kvinnan anklagar varandra för misshandel. Anmälan och motanmälan gällande misshandel upprättas.

01:47, Riksväg 99, Övertorneå

Polisen kontrollerar en a-traktor. Föraren, en tonårspojke, misstänks för olovlig körning. Pojkens vårdnadshavare kontaktas. Anmälan upprättas.

01:51, Innerstaden, Luleå

Två män ska ha bråkat utanför en restaurang. Polisen åker till platsen. Man påträffar de två männen. Den ena är i 20-årsåldern och den andre i 25-årsåldern. Den yngre mannen misstänks för olaga hot. Anmälan upprättas.

Permanent länk: Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00


Västerbottens län 06 oktober 08.03, Sammanfattning natt, Västerbottens län
06 oktober 08.03, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00

Åtta personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). En av dessa misstänks för brott mot knivlagen.

22:09, Centrum, Skellefteå

Polisen larmas till en snabbmatsrestaurang. Där ska en man i 30-årsåldern tvingat av en tonårspojke hans mobiltelefon. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Man håller förhör. Den äldre mannen grips, misstänkt för rån. Anmälan upprättas.

22:59, Centrum, Skellefteå

En pojke i övre tonåren och en man i 30-årsåldern ska ha hamnat i bråk utomhus. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Tonårspojken misstänks för misshandel. Han får följa med till polisstationen för vidare utredningsåtgärder, sedan skjutsas han hem till vårdnadshavare. Anmälan upprättas.

03:06, Ålidhem, Umeå

En ung kvinna kontaktar polisen angående en man i 40-årsåldern som har närmat sig henne på ett oönskat sätt. Händelsen ska ha skett utomhus. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Mannen misstänks för sexuellt ofredande och olaga hot. Han avvisas sedan från platsen. Anmälan upprättas.

Permanent länk: Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00