Västernorrlands län 06 oktober 08.02, Sammanfattning natt, Västernorrlands län
06 oktober 08.02, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00

14 personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). En av dessa misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet och två andra misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk.

22:14, Inre Hamnen, Sundsvall

En ordningsvakt kontaktar polisen angående en berusad man som ska köra bil. Ordningsvakten står med den berusade mannen när polisen kommer till platsen. Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning. Anmälan upprättas.

23:18, Domsjö, Örnsköldsvik

Polisen kontrollerar en personbil. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för olovlig körning och narkotikabrott, innehav. Anmälan upprättas.

00:11, Sundsvall

Polisen larmas till en adress där två män ska ha hamnat i bråk. Polisen åker till platsen och håller förhör med inblandade. En man misstänks för misshandel. Anmälan upprättas.

00:28, Centrum, Örnsköldsvik

En tonårspojke ska ha utsatts för misshandel på en snabbmatsrestaurang. Flera personer ska ha varit inblandade i bråket. Polisen åker till platsen och påträffar tonårspojken. Man samtalar med honom och skjutsar hem honom. Anmälan gällande misshandel upprättas, okänd gärningsman.

01:19, Centrum, Örnsköldsvik

Polisen kontrollerar en man i 20-årsåldern. Man misstänker att han är påverkad av narkotika. En anmälan gällande ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas.

01:38, Centrum, Örnsköldsvik

Polisen larmas till ett hotell där två män ska ha hamnat i bråk. Båda männen är i 20-årsåldern. Polisen åker till platsen och samtalar med männen. Den ene misstänks för ringa misshandel, anmälan upprättas.


Andra brott i

Örebro län 06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Örebro län
06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Örebro, 02.57. Ofredande.
Polisen larmas om ett bråk i närheten av Behrn arena. När patrull kommer till plats kontrolleras flera personer, det är lugnt på platsen. En anmälan om ofredande upprättas.

Örebro, 23.27. Offentlig urinering.
Polisen kontrollerar en person som kissar på en port i centrala Örebro. Personen, en man i övre tonåren, blir misstänkt för offentlig urinering samt våldsamt motstånd. Han tas omhand enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Nora, 03.21. Narkotikabrott.
En patrull kontrollerar ett fordon på länsväg 244. En passagerare, en man i 20-årsåldern, blir misstänkt för ringanarkotikabrott eget bruk och innehav.

Karlskoga, 05.33. Rattfylleri.
Polis larmas om en misstänkt rattfyllerist. Polispatrull stoppar det aktuella fordonet och en man i 20-årsåldern blir misstänkt för rattfylleri.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.


Dalarnas län 06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Dalarnas län
06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Mora, 02.08. Rattfylleri.
Polisen får in ett samtal om en misstänkt rattfyllerist. Vid kontroll blir föraren, en kvinna i 30-årsåldern, misstänkt för rattfylleri samt olovligt brukande.

Rättvik, 22.53. Olovlig körning.
En patrull stoppar en epa som kör för fort. I fordonet färdas fem ungdomar varav den ena, föraren, blir misstänkt för olovlig körning. Patrullen tar kontakt med ungdomarnas föräldrar och epan tas i beslag.

Borlänge, 03.37. Misshandel.
En polispatrull befinner sig i Borlänge centrum när en misshandel inträffar framför dem. Patrullen ingriper och tre personer, män i 20-30-årsåldern, blir misstänkta för misshandel av en man i 20-årsåldern.

Säter, 22.20. Rattfylleri.
Polisen får in ett samtal om en misstänkt rattfyllerist och följer upp detta. En man i 50-årsåldern kontrolleras och blir misstänkt för rattfylleri, han omhändertas också enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Ludvika, 22.03. Trafikolycka.
En trafikolycka inträffar på riksväg 66 i höjd med Smedjebacken. Två personbilar har krockat och tre personer har konstaterats avlidna. De avlidna är två kvinnor i 35-årsåldern och en man i 20-årsåldern. Anhöriga har underrättats och en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har inletts.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.


Värmlands län 06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Värmlands län
06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Karlstad, 02.29. Försök till stöld.
Under natten försökte en man ta sig in i en fastighet i Väse i Karlstad. Mannen, som är i 30-årsåldern, blir misstänkt för försök till stöld.

Kil, 02.00. Olaga hot.
Polisen kallas till en adress i Kil efter larm om ett bråk. En man i 30-årsåldern avlägsnas från platsen och blir misstänkt för olaga hot och barnfridsbrott. Målsägande är en kvinna i 40-årsåldern.

23.42, Karlstad. Skadegörelse.
Polisen får in samtal om ungdomar som kastar en brandsläckare på en busskur och därmed krossat en ruta. När polis åker ut till platsen påträffas två minderåriga personer som blir misstänkta för skadegörelse. Patrull kör hem ungdomarna och pratar med vårdnadshavare.

Arvika, 03.01. Misshandel.
Under natten larmas polis till en snabbmatsrestaurang i Arvika med anledning av en misshandel. En person, en man i 20-årsåldern förs med ambulans till sjukvård, oklart skadeläge. En man i 20-årsåldern misstänks för misshandel.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.


Norrbottens län 06 oktober 08.05, Sammanfattning natt, Norrbottens län
06 oktober 08.05, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00

Sju personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). En av dessa misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

22:37, Centrum, Boden

Polisen kontaktas angående att två män har börjat bråka utanför en restaurang. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Den ene mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för misshandel. Anmälan upprättas.

01:04, Porsön, Luleå

Polisen larmas till en restaurang. Där ska en man ha rört vid en kvinna på ett oönskat sätt. Polisen åker till platsen och håller förhör. En anmälan gällande sexuellt ofredande upprättas.

01:32, Centrum, Gällivare

Polisen larmas till ett hotell. Där finns en kvinna som uppger att hon har blivit misshandlad av en man. Polisen åker till platsen och påträffar mannen och kvinnan. Man håller förhör med de inblandade. Både mannen och kvinnan anklagar varandra för misshandel. Anmälan och motanmälan gällande misshandel upprättas.

01:47, Riksväg 99, Övertorneå

Polisen kontrollerar en a-traktor. Föraren, en tonårspojke, misstänks för olovlig körning. Pojkens vårdnadshavare kontaktas. Anmälan upprättas.

01:51, Innerstaden, Luleå

Två män ska ha bråkat utanför en restaurang. Polisen åker till platsen. Man påträffar de två männen. Den ena är i 20-årsåldern och den andre i 25-årsåldern. Den yngre mannen misstänks för olaga hot. Anmälan upprättas.

Permanent länk: Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00


Västerbottens län 06 oktober 08.03, Sammanfattning natt, Västerbottens län
06 oktober 08.03, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00

Åtta personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). En av dessa misstänks för brott mot knivlagen.

22:09, Centrum, Skellefteå

Polisen larmas till en snabbmatsrestaurang. Där ska en man i 30-årsåldern tvingat av en tonårspojke hans mobiltelefon. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Man håller förhör. Den äldre mannen grips, misstänkt för rån. Anmälan upprättas.

22:59, Centrum, Skellefteå

En pojke i övre tonåren och en man i 30-årsåldern ska ha hamnat i bråk utomhus. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Tonårspojken misstänks för misshandel. Han får följa med till polisstationen för vidare utredningsåtgärder, sedan skjutsas han hem till vårdnadshavare. Anmälan upprättas.

03:06, Ålidhem, Umeå

En ung kvinna kontaktar polisen angående en man i 40-årsåldern som har närmat sig henne på ett oönskat sätt. Händelsen ska ha skett utomhus. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Mannen misstänks för sexuellt ofredande och olaga hot. Han avvisas sedan från platsen. Anmälan upprättas.

Permanent länk: Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00


Jämtlands län 06 oktober 08.01, Sammanfattning natt, Jämtlands län
06 oktober 08.01, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00

Tre personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer) En av dessa misstänks för ringa narkotikabrott, innehav.

22:35, Torvalla, Östersund

En busschaufför larmar polisen angående att en grupp ungdomar ska uppträda stökigt och hotfullt på bussen. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. Två tonåringar, en pojke och en flicka, misstänks för våld mot tjänsteman, försökt till stöld samt ofredande. Anmälan upprättas.

23:10, Karlslund, Östersund

Polisen kontaktas angående en man som ska gå och rycka i dörrar på parkerade bilar. Polisen åker till platsen och påträffar mannen. Det visar sig att han bär på narkotika och misstänkt stöldgods. Han grips, misstänkt för narkotikabrott, innehav i överlåtelsesyfte, och stöld. Anmälan upprättas.

23:15, E14 Björnänge, Åre

Polisen kontrollerar en skåpbil. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han misstänks för rattfylleri, anmälan upprättas.

00:11, Söder, Östersund

Ett antal bilar och ungdomar ska ha samlats utanför en snabbmatsrestaurang, De ska spela hög musik. Polisen åker till platsen och samtalar med ungdomarna. Man säger att de måste dämpa sig om de vill vara kvar på platsen. Patrullen lämnar utan ytterligare åtgärd.

01:37, Centrum, Östersund

En personbil ska ha kört in i två parkerade bilar. Polisen åker till platsen. Inga personskador finns rapporterade. Föraren, en man, misstänks för vårdslöshet i trafik. Anmälan upprättas.

Permanent länk: Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00


Jönköpings län 06 oktober 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län
06 oktober 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

God morgon! Under natten till söndag har polisens regionledningscentral hanterat en många ärenden. Det rör sig bland annat om fylleri, trafikrelaterade ärenden samt biträda tredje part som exempelvis räddningstjänst och ambulans. Här är ett urval av det som inträffat i region öst under natten.

 

03:40 Värnamo, Kärda
En personbil körde av vägen under tidig söndagsmorgon. Det rörde sig om en singelolycka och föraren klarade sig utan skador. Bilen hamnade i diket.

Hundpatrull kunde spåra upp föraren som lämnat platsen. Denne - en man i 35-årsåldern - misstänks nu för drograttfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott.

Permanent länk: Nattsammanfattning


Hallands län 06 oktober 06.00, Sammanfattning natt, Hallands län
06 oktober 06.00, Sammanfattning natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

Den försvunna kvinnan i Varberg är fortfarande inte anträffad. Sökandet kommer att fortsätta under dagen.

22.55 Kungsbacka, drograttfylleri
Vid Västergatan stoppas en manlig bilist för kontroll. Han misstänks vara narkotikapåverkad och får följa med för provtagning.

03.00 Kungsbacka, rattfylleri
Vid Vallgatan stoppas en manlig bilist för kontroll. Han misstänks vara alkoholpåverkad och får följa med för provtagning.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 06 oktober 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län
06 oktober 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22.52 Göteborg, grov misshandel
I en bostad i Brämaregården griper polis en kvinna i 45-årsåldern som knivskurit en man. Polisen inleder en förundersökning gällande grov misshandel. Den skadade mannen tas om hand av ambulanspersonal och har bara lindriga skador.

23.49 Göteborg, mordförsök och grovt vapenbrott
Polis larmas till Gunnaredsterrassen, Rannebergen med anledning att någon har skjutit mot en bostad. I bostaden befann sig sex personer men ingen kom till skada. Polisen inleder en förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott. Platsen spärras av för teknisk undersökning och en del spår säkras på platsen. Polisen inleder dörrknackning i området men ännu ingen misstänkt i ärendet.

02.08 Borås, grovt vapenbrott
När polisen ska kontrollera personer i en bil vid Allégatan så kör föraren från platsen och det blir ett kortare förföljande till Södra Torget. Föraren stannar bilen och springer från platsen. Vid platsen grips två personer och i bilen anträffas en pistol som tas i beslag. Polisen inleder en förundersökning gällande grovt vapenbrott. Föraren är ännu på fri fot. 

 

 

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Göteborg 05 oktober 23.50, Mord/dråp, försök, Göteborg
05 oktober 23.50, Mord/dråp, försök, Göteborg

Försök till mord och grovt vapenbrott

Polis har varit på plats med anledning av att en inringare hittat ett skotthål i sin fönsterruta, ingen person som är skadad. En annan inringare skall ha hört smällar vid samma tidpunkt. Platsen har varit avspärrad och tekninker har varit på plats och säkrat spår. Insatsen avslutad.

Permanent länk: Försök till mord och grovt vapenbrott