Örebro län 05 oktober 08.07, Sammanfattning natt, Örebro län
05 oktober 08.07, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

Örebro, 02.19, LOB.
Polis kontrollerar en man i centrala Örebro. I samband med kontrollen slår mannen en av poliserna med knytnäve innan han springer från platsen. Patrull får kontroll på mannen som omhändertas via lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han blir även misstänkt för förgripelse mot tjänsteman.

Örebro, 00.29. Förgripelse mot tjänsteman.
Polis larmas till ett uteställe i östra delarna av Örebro efter att en kvinna vägrat lämna platsen. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, har nekats tillträde och då hon är för onykter. Hon avlägsnas från platsen av polis och blir misstänkt för förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Lindesberg, 23.40, rattfylleri.
En patrull stoppar ett fordon för kontroll på riksväg 50. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för rattfylleri och medtas för provtagning. Provsvar får visa om misstanke ska kvarstå.

Karlskoga, 23.59. Ringa narkotikabrott.
Polis kontrollerar ett fordon i Skranta. I samband med detta blir en passagerare, en kvinna i 25-årsåldern, misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Provtagning får visa om misstanke ska kvarstå.


Andra brott i

Hallands län 05 oktober 21.55, Övrigt, Hallands län
05 oktober 21.55, Övrigt, Hallands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.


Västra Götalands län 05 oktober 21.55, Övrigt, Västra Götalands län
05 oktober 21.55, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.


Järntorget 05 oktober 16.06, Misshandel, Göteborg
05 oktober 16.06, Misshandel, Göteborg

Personal på ett gatukök vid Järntorget larmar om att de blivit attackerade av en man.

Mannen har därefter lämnat platsen. Det är okänt om någon i personalen har fått några skador. Efter en stund avbryter patrullerna insatsen utan att hitta mannen och anmälan skrivs på misshandel och får utredas i efterhand.

Permanent länk: Personal på ett gatukök vid Järntorget larmar om att de blivit attackerade av en man.


Djurgårdsgatan 05 oktober 11.41, Trafikolycka, Göteborg
05 oktober 11.41, Trafikolycka, Göteborg

På Djurgårdsgatan är det en manlig bilist i 50-årsåldern som kolliderar med en spårvagn.

Inga uppgivna personskador. Mannen är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Permanent länk: På Djurgårdsgatan är det en manlig bilist i 50-årsåldern som kolliderar med en spårvagn.


Västerbottens län 05 oktober 11.06, Trafikkontroll, Västerbottens län
05 oktober 11.06, Trafikkontroll, Västerbottens län

Ett urval av polisens arbete i trafiken under förmiddagen

08:17, Länsväg 372, Morön, Skellefteå

Ett 20-tal förare får blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga var nyktra och fick köra vidare utan anmärkning. 

08:51, E45/Mårdstigen, Vilhelmina

Samtliga förare som fick blåsa i polisens sållningsinstrument var nyktra och fick köra vidare utan anmärkning. 

10:16, Volgsjövägen, Vilhelmina

Ett 30-tal förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga var nyktra och fick köra vidare utan anmärkning. 

Permanent länk: Ett urval av polisens arbete i trafiken under förmiddagen


Värmlands län 05 oktober 08.09, Sammanfattning natt, Värmlands län
05 oktober 08.09, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Karlstad, 02.06. Sexuellt ofredande.
Under natten grips en man i 35-årsåldern misstänkt för sexuellt ofredande i centrala Karlstad. Målsägande är en kvinna i övre tonåren.

Karlstad, 04.42. Misshandel.
En man i 60-årsåldern larmar polis efter att han blivit rånad. Mannen uppger att två okända gärningspersoner kommit fram till honom och hotat och slagit honom. En anmälan om misshandel alternativt rån kommer upprättas.

Arvika, 00:03. Ringa narkotikabrott.
En person i övre tonåren blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Provtagning får visa om misstanke ska kvarstå.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.


Dalarnas län 05 oktober 08.05, Sammanfattning natt, Dalarnas län
05 oktober 08.05, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Orsa, 22.47. Rattfylleri.
En polispatrull stoppar ett fordom för kontroll och föraren, en man i 35-årsåldern, blir misstänkt för rattfylleri. Bilnycklarna omhändertas på plats för att förhindra ytterligare färd.

Mora, 01.00. Stöld.
Polis larmas om en pågående stöld av en cykel i Mora centrum. På plats anträffas en man i 30-årsåldern som grips misstänkt för stöld och våldsamt motstånd.

Hedemora, 23.22. Ringa narkotikabrott.
Polis kontrollerar två personer i Hedemora centrum. Den ena, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Provtagning får visa om misstanke ska kvarstå.

Avesta, 00.32. Brott mot knivlagen.
Polisen kontrollerar en person i centrala Avesta. En kvinna, i 25-årsåldern, blir omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Hon blir i samband med detta även misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.


Östergötlands län 05 oktober 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län
05 oktober 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

God morgon! Natten mellan fredag kväll och lördag morgon har bjudit på en hel del inkommande ärenden till polisens regionledningscentral öst. Det har bland annat rört sig om berusade personer, trafikrelaterade händelser samt trygghetsskapande arbete. Några ärenden sticker ut. 

 

22:51 Ågatan, Söderköping
Polis kallas till platsen då en person uppges ha blivit misshandlad av flera personer utomhus. Vissa fynd har kunnat göras på platsen. Ingen person kunde anträffas när patrull kom fram. Polisen emottar gärna vittnesuppgifter kring det inträffade.

 

22:59 Centrala delarna av Skärblacka
En man i 25-årsåldern har gripits för grov misshandel efter ett bråk i samband med en fest i en bostad. En person ska ha skadats med ett vasst tillhygge. Skadeläget för den drabbade är inte allvarligt.
Polisen kommer nu arbeta med informationsinhämtning för att få en bild av vad det är som inträffat.

01:28 Bråstorp, Motala
Flera parkerade bilar har utsatts för skadegörelse under natten. Det rör sig om glaskross. anmälan om skadegörelse har upprättats. Ingen person finns utpekad som misstänkt.

 

03:27 Skäggetorp, Linköping
Ett slagsmål utbröt på en buss under tidig morgon. Ingen person skadades. Patrull som kom till platsen omhändertog två personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Permanent länk: Nattsammanfattning


Södermanlands län 05 oktober 08.00, Sammanfattning natt, Södermanlands län
05 oktober 08.00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

God morgon! Natten mellan fredag kväll och lördag morgon har bjudit på en hel del inkommande ärenden till polisens regionledningscentral öst. Det har bland annat rört sig om berusade personer, trafikrelaterade händelser samt trygghetsskapande arbete. 

 

Nyköping
Vid ett par tillfällen under kvällen inkommer samtal om smällar i Nyköping. Detta har rört sig om fyrverkerier.

Även i Eskilstuna har samtal inkommit om smällar. Uppgifterna har kontrollerats och inte kunnat härledas till någonting. 


23:46 Mariefred
Polis kallas till en restaurang i Mariefreds centrum med anledning av att en person betett sig hotfullt och även utdelat slag mot någon annan. Ingen person skadades. Ärendet är rubricerat som grovt olaga hot samt misshandel. Ingen person har gripits.

Permanent länk: Nattsammanfattning


Norrbottens län 05 oktober 07.48, Sammanfattning natt, Norrbottens län
05 oktober 07.48, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00

Tre personer, förutom nämnda nedan, har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer).

22:57, Sanden, Boden

Polisen stoppar en personbil som kör mot rött ljus. Man misstänker att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Polisen omhändertar mannens körkort. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

00:55, centrum, Piteå

Vid en krogtillsyn kontrollerar polisen en man i 20-årsåldern. Man misstänker att han är påverkad av narkotika. En anmälan gällande ringa narkotikabrott upprättas.

01:16, Innerstaden, Luleå

Polisen särar på två unga män som bråkar. Båda männen är berusade och den ene ska ha slagit den andre. Den ene mannen misstänks för misshandel. Den andre för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Anmälan upprättas. Båda männen omhändertas enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer).

01:18, Bredviken, Kalix

Polisen kontrollerar en personbil. Det visar sig att föraren, en man i 20-årsåldern, saknar behörighet att framföra fordonet. Han misstänks för olovlig körning. Anmälan upprättas.

01:25, Påläng, Kalix

Polisen kontrollerar en a-traktor. Man misstänker att föraren, en tonårspojke, är påverkad. Han får följa med polisen för ytterligare provtagning. En anmälan gällande rattfylleri samt drograttfylleri upprättas.

02:23, Innerstaden, Luleå

En man och en kvinna bråkar. Polisen åker till platsen. Mannen misstänks för misshandel, anmälan upprättas. Han omhändertas också enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer).

Permanent länk: Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00