06 september 12.17, Olaga hot, Åmål
06 september 12.17, Olaga hot, Åmål

På parkeringen vid Kristinebergskolan är det en ung kvinna i 20-årsåldern som har en kökskniv i handen

Hon gapar och skriker samt hotar med våld. Hotet riktar sig mot elever på skolan. Skolan inrymmer eleverna samt personal. Polis kommer till platsen och kvinnan kan gripas. Kniven anträffas och tas i beslag. Ingen fysisk kontakt mellan kvinnan och eleverna.

Kvinnan är misstänkt för grovt olaga hot mot grupp, grovt brott mot knivlagen och skadegörelse då hon vält två mopeder som stod parkerade vid skolan. 


Andra brott i Åmål

 30 juli 12.46, Anträffad död, Åmål
30 juli 12.46, Anträffad död, Åmål

En man i 75-årsåldern har anträffats död i vattnet vid Ekholmen utanför Tösse.

Räddningstjänsten har varit på plats och bärgat kroppen. Troligtvis rör det sig om en olycka samband med fiske och det finns inga misstankar om brott. Anhöriga är underrättade.

Permanent länk: En man i 75-årsåldern har anträffats död i vattnet vid Ekholmen utanför Tösse.


 30 juni 13.56, Vållande till kroppsskada, Åmål
30 juni 13.56, Vållande till kroppsskada, Åmål

En man i 40-årsåldern kontaktar polisen och uppger att han blivit biten av en lösspringande hund.

Händelsen inträffade utomhus på Drottning Kristinas väg. Polis och ambulans åker till adressen. När polisen anländer är den man som ansvarade för hunden inte kvar på platsen. Mannen är okänd för målsägande. Målsägande har fått ett bett på underkroppen, oklart skadeläge. En anmälan gällande vållande till kroppsskada samt brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter upprättas. Det finns för närvarande ingen misstänkt i ärendet. 

Permanent länk: En man i 40-årsåldern kontaktar polisen och uppger att han blivit biten av en lösspringande hund.


 31 mars 11.00, Våldtäkt, Åmål
31 mars 11.00, Våldtäkt, Åmål

En vuxen kvinna ringer till polisen och uppgeratt hon under natten blivit våldtagen av en okänd man i sin egen bostad.

Kvinnan är på sjukhus för undersökning och bostaden är avspärrad för teknisk undersökning. Teknikerna är på plats.

Permanent länk: En vuxen kvinna ringer till polisen och uppgeratt hon under natten blivit våldtagen av en okänd man i sin egen bostad.


 02 december 10.23, Knivlagen, Åmål
02 december 10.23, Knivlagen, Åmål

En person gripen i Åmål

Två olika personer ringde in till polisen och uppgav i sina respektive samtal att de blivit hotade av en man med kniv i Åmål C Norra. Båda händelserna ska ha skett utomhus. Polis larmades och kunde gripa personen, en man i 35-årsåldern, i en bostad i ett flerbostadshus. Mannen misstänks för grovt brott mot knivlagen och grovt olaga hot. Ingen person skadades i samband med händelserna.

Permanent länk: En person gripen i Åmål


 11 november 13.06, Rån, Åmål
11 november 13.06, Rån, Åmål

En kvinna i 80-års åldern har blivid rånad på sin handväska vid en bensinstation.

Mannen, som har ryckt väskan från kvinnan, ska enligt uppgift vara i 30-årsåldern. Han försvann i riktning söderut. Patrull kommer till platsen för att förhöra kvinnan och eventuella vittnen till händelsen. Hundpatrull är larmad för att söka efter den misstänkte mannen. Filmkameror i närheten ska undersökas för att se om händelsen fångats på film. Kvinnan fick inga fysiska skador. Har du sett något av händelsen, kontakta gärna polisen på 114 14.

Permanent länk: En kvinna i 80-års åldern har blivid rånad på sin handväska vid en bensinstation.


 13 september 10:27, Vapenlagen, Åmål
13 september 10:27, Vapenlagen, Åmål

En man i 60-årsåldern misstänks för grovt vapenbrott.

Ambulansen i Åmål fick i dag en annorlunda försändelse: ett paket innehållandes två pistoler. Paketet var adresserat till en man utan koppling till adressen. När mannen senare kom dit för att hämta sitt paket, möttes han i stället av polisen. Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks för grovt vapenbrott. Pistolerna togs i beslag av polisen.

Permanent länk: En man i 60-årsåldern misstänks för grovt vapenbrott.


 31 augusti 18:27, Knivlagen, Åmål
31 augusti 18:27, Knivlagen, Åmål

En inringare larmar polisen och uppger att en man försökt knivhugga honom vid en resturang i centrala Åmål.

Gärningsmannen avvek därefter från platsen. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen. Efter initiala utredningsåtgärder identifierade polisen en misstänkt man. En husrannsakan på en adress med koppling till mannen genomfördes strax efter klockan 20, och i samband med den påträffades den misstänkte. Han greps på platsen, misstänkt för försök till dråp. 

Permanent länk: En inringare larmar polisen och uppger att en man försökt knivhugga honom vid en resturang i centrala Åmål.


Vänersborgsvägen 09 juni 15:47, Misshandel, Åmål
09 juni 15:47, Misshandel, Åmål

På Vänersborgsvägen har två personer blivit misshandlade.

En yngre och en äldre man ska enligt larmet ha blivit misshandlade genom att någon slagit dem med en spade. Gärningspersonen/personerna ska sen ha åkt från platsen i en bil. Åtminstone en av de misshandlade har blivit slagen i huvudet med spaden. Ambulans och polis är på plats.

Permanent länk: På Vänersborgsvägen har två personer blivit misshandlade.