Birkagatan 05 september 16.27, Misshandel, Jönköping
05 september 16.27, Misshandel, Jönköping

Flera gärningsmän misshandlade ensam man

13:58 Polis och ambulans larmades till Birkagatan i Jönköping med anledning av någon form av misshandel. En man i 35-årsåldern hade på ännu oklart sätt skadats av flera andra och därefter förts till sjukhus med en privatbil. Skadeläget är ännu inte känt.

Enligt vittnen på brottsplatsen hade ett bråk pågått. Platsen spärras av för teknisk undersökning och förhör utförs på brottsplats och sjukhus.

Händelsen utreds som grov misshandel


Andra brott i Jönköping

Barnarp 12 september 15.32, Trafikolycka, personskada, Jönköpings län
12 september 15.32, Trafikolycka, personskada, Jönköpings län

Totalstopp på E4 efter kökrock.

14:40 En kökrock inträffar på E4 vid Barnarp söder om Jönköping. Fyra personbilar är inblandade. Skadeläget är oklart, men minst en person måste föras med ambulans till sjukhus. Det pågår ett omfattande arbete på platsen med räddningstjänst, ambulans och polis. Trafikpåverkan är mycket stor med långa köer då det är totalstopp i båda riktningarna. Bärgare är på väg till platsen men måste eskorteras av polis på grund av trafikläget. Det finns ingen prognos i nuläget när trafiken kan släppas på.

Permanent länk: Totalstopp på E4 efter kökrock.


Gränna 11 september 15.32, Trafikolycka, Jönköpings län
11 september 15.32, Trafikolycka, Jönköpings län

En personbil och en lastbil har krockat på E4.

15:19 Larm om en trafikolycka på E4 strax norr om Gränna inkommer. Det är en personbil och en lastbil som krockat i södergående riktning. Fordonen finns kvar på vägen och blockerar ett körfält vilket leder till köbildningar. Ingen person har skadats allvarligt. Polisen uppmanar till stor försiktighet i närheten av olyckan. Räddningstjänst, ambulans och polis arbetar på platsen. Det finns i nuläget ingen prognos om när trafiken kan släppas på i båda körfält igen.

Permanent länk: En personbil och en lastbil har krockat på E4.


Klostergatan 04 september 18.03, Trafikolycka, Jönköping
04 september 18.03, Trafikolycka, Jönköping

SOS-larm om påkörd person. En förd till sjukhus.

16:13 Polis och ambulans kallas till Klostergatan i Jönköping då en gångtrafikant ska ha blivit påkörd av en bilist i låg hastighet.

16:47: Den påkörda mannen, i 65-årsåldern, ska vara vaken och talbar men får följa med ambulans till sjukhus för en kontroll.

Det är i nuläget oklart hur olyckan inträffat och polisen har ännu inte hört alla inblandade. En anmälan upprättas för att utreda olyckan vidare.

Permanent länk: SOS-larm om påkörd person. En förd till sjukhus.


 02 september 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län
02 september 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

God morgon! Under natten mellan söndag och måndag har polisens regionledningscentral öst hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Inget ärende sticker ut i mängden.

Inga grova våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Nattsammanfattning


Bymarken 02 september 07.46, Trafikolycka, personskada, Jönköping
02 september 07.46, Trafikolycka, personskada, Jönköping

Trafikolycka, flera fordon

07:40 Bymarken, Jönköping 

Två personbilar har kolliderat på Viktor Rydbergsgatan i Jönköping. Det rör sig om någon form av sidokollision. Vissa personskador förekommer, ingen av de två drabbade ska vara allvarligt skadade.

Det är en del skräp på vägen och trafiken kan påverkas. 

Permanent länk: Trafikolycka, flera fordon


Jönköping 29 augusti 16.08, Sedlighetsbrott, Jönköping
29 augusti 16.08, Sedlighetsbrott, Jönköping

Flicka ofredad i Jönköping

10:54 Polisen larmades till Gröna gatan i Jönköping. En flicka under 15 år hade ofredats av en man i höjd med Idas skola. Det finns tecken som tyder på att flickan varit förföljd uppifrån Kungsgatan.  I samband med ofredandet agerade barnet föredömligt och skrek högt. Detta gjorde att en annan man på platsen reagerade och avbröt förloppet. Misstänkt sprang då från brottsplatsen i oklar riktning. Barnet skadades inte fysiskt vid händelsen.

Polisen söker nu iakttagelser från området som kan sättas i samband med händelsen. Kontakt sker via 11414 eller genom formulär på polisen.se

 

Permanent länk: Flicka ofredad i Jönköping


Torpa 28 augusti 13.07, Misshandel, Jönköping
28 augusti 13.07, Misshandel, Jönköping

Man gripen för misshandel i relation.

11:08 Polis larmades till en adress i Torpa, Jönköping, med anledning av bråk och skrik från en bostad. När polis anlänt till platsen greps en man i 25-årsåldern misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 35-årsåldern hade inget ambulansbehov. 

Permanent länk: Man gripen för misshandel i relation.


Jönköping 21 augusti 20.02, Trafikolycka, Jönköping
21 augusti 20.02, Trafikolycka, Jönköping

Lastbil välte och flera som filmade bötfälldes.

16:14 En lastbil med släp välte i Ekhagsrondellen i Jönköping. En personbil påverkas men klarar sig undan med blotta förskräckelsen. Ingen person skadas allvarligt, men föraren av lastbilen grips och misstänks för grov vårdslöshet i trafik.

Under bärgningsarbetet är det ett flertal personer som filmar med mobilkameror, och fem av dessa bötfälls. Ytterligare två bötfälls för att ha vänt och kört åt fel håll. Polisen kan inte nog betona det olämpliga i det beteendet.

Permanent länk: Lastbil välte och flera som filmade bötfälldes.


Ekhagen 14 augusti 18.20, Övrigt, Jönköping
14 augusti 18.20, Övrigt, Jönköping

Pippi lös i Jönköping

Det flyger runt en lös kakadu i Ekhagen. Den är grå med en gul tofs på huvudet. Polisen misstänker att det är en rymling. Vi bedömer att rymlingen inte är en fara för allmänheten.

Permanent länk: Pippi lös i Jönköping


Jönköping 14 augusti 07.30, Sammanfattning natt, Jönköping
14 augusti 07.30, Sammanfattning natt, Jönköping

En lugn och fin natt i Jönköpings län.

Polisen har hanterat ett 50-tal ärenden i Jönköpings län mellan klockan 22 och 07. Inga grova våldsbrott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

 

Permanent länk: En lugn och fin natt i Jönköpings län.