Västra Götalands län 05 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län
05 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats

00:13 Alingsås, trafikolycka

Polisen får, via SOS, in ett larm om en trafikolycka på riksväg 42 vid Magra. En motorcyklist ska ha skadat sig i olycka. När patruller anländer till olycksplatsen hittas en man i 35-årsåldern som förs med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge.

00:18 Mariestad, narkotikabrott

En patrull kontrollerar en man i 40-årsåldern i Gamla staden i Mariehamn. Mannen misstänks ha narkotika på sig och misstänks även vara påverkad av narkotika och tas med för provtagning. En anmälan om ringa narkotikabrott eget bruk och innehav skrivs.

02:23 Mölndal, misshandel

Polis beordras till Solängen med anledning av att en taxichaufför uppgett att han blivit misshandlad av en kund, som sedan lämnat platsen. När en patrull anländer till platsen hålls förhör och en anmälan kommer att skrivas.

02:57 Göteborg, rattfylleri

Polisen får in ett larm om en trafikolycka på Linnégatan i Olivedal där en personbil ska ha kolliderat med en fastighet. När patruller anländer till platsen påträffas en krockad bil, men ingen förare finns kvar på platsen. Kort därefter påträffas en kvinna i 50-årsåldern som misstänks ha kört bilen. Hon misstänks för olovligt avvikande från trafikolycksplats, vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

03:44 Borås, stöld genom inbrott

Polis beordras till en adress i Druvefors med anledning av ett inbrott i en villa. En gärningsperson ska ha tagit sig in i villans tvättstuga medan boende sovit. Det är oklart om något stulits från platsen. En anmälan om inbrottsstöld skrivs.

03:50 Uddevalla Skadegörelse

Polisen får, via SOS, in ett larm om en bilbrand i Ljungskile och patruller beordras till platsen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagt och en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs.


Andra brott i

Gotlands län 16 september 15.30, Trafikolycka, personskada, Gotlands län
16 september 15.30, Trafikolycka, personskada, Gotlands län

Två personbilar har kolliderat vid korsningen länsväg 146 och länsväg 147, nära Boge kyrka.

Det ska vara stopp i trafiken till följd av olyckan. Polis, ambulans och räddningstjänst är beordrade till olycksplatsen.

Permanent länk: Två personbilar har kolliderat vid korsningen länsväg 146 och länsväg 147, nära Boge kyrka.


Hallands län 16 september 13.00, Övrigt, Hallands län
16 september 13.00, Övrigt, Hallands län

Mellan klockan 13:00 och 14:30 är presstalespersonen i möte. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Mellan klockan 13:00 och 14:30 är presstalespersonen i möte. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Västra Götalands län 16 september 13.00, Övrigt, Västra Götalands län
16 september 13.00, Övrigt, Västra Götalands län

Mellan klockan 13:00 och 14:30 är presstalespersonen i möte. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Mellan klockan 13:00 och 14:30 är presstalespersonen i möte. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Gånglåten 16 september 10.16, Hemfridsbrott, Göteborg
16 september 10.16, Hemfridsbrott, Göteborg

Polisen får samtal om ett bråk mellan flera män på Gånglåten, Frölunda.

En av männen uppges ha ett tillhygge. Bråket är högljutt och hotfullt, dock endast verbalt. Polis åker till platsen och påträffar mannen med tillhygget. Mannen, som är i 35-årsåldern, uppger att personer försökt tränga sig in i hans bostad, och att han beväpnat sig med tillhygget i syfte att freda sig. En misstänkt gärningsperson, en man i 40-årsåldern, påträffas i nära anslutning till adressen. Vid visitation hittar patrullen en kniv och narkotika. Mannen grips, misstänkt för brott mot knivlagen, grovt hemfridsbrott, ringa narkotikabrott, försök till misshandel samt olaga hot. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada. 

Permanent länk: Polisen får samtal om ett bråk mellan flera män på Gånglåten, Frölunda.


Göteborg 16 september 08.44, Trafikolycka, Göteborg
16 september 08.44, Trafikolycka, Göteborg

SOS larmas om en trafikolycka på E20, mellan trafikplats Olskroksmotet och trafikplats Ånäsmotet.

Enligt tidiga uppgifter är tre fordon och fem personer inblandade i olyckan. I nuläget finns inga uppgifter om allvarligare personskador. Ambulans och polis har larmats till platsen. 

Permanent länk: SOS larmas om en trafikolycka på E20, mellan trafikplats Olskroksmotet och trafikplats Ånäsmotet.


Jönköpings län 16 september 07.57, Sammanfattning natt, Jönköpings län
16 september 07.57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. 

22:18 SOS-larm om brand i två soptunnor i Bottnaryd, Jönköping. Polis har varit på plats och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Det finns ingen misstänkt eller uppgifter om personskador.

06:03 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Nifsarpsvägen i Eksjö uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Södermanlands län 16 september 07.57, Sammanfattning natt, Södermanlands län
16 september 07.57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

00:05 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Tullportsgatan i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsådern fick följa med polis för ytterligare provtagning samt förhör.

02:31 SOS-larm om trafikolycka på E4:an utanför Vagnhärad. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i ett vägräcke. Polis har varit på plats. Det finns ingen misstanke om brott.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Östergötlands län 16 september 07.57, Sammanfattning natt, Östergötlands län
16 september 07.57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

01:47 SOS-larm om brand i en parkerad bil på Kapellvägen i Finspång. När polis anlänt till platsen visade det sig att ytterligare två bilar fått skador från branden. Totalt alltså tre bilar drabbade. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller uppgifter om personskador. 

04:22 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 904 utanför Krokek, Norrköping, uppstod misstanke om olovlig körning samt rattfylleri mot föraren. Kvinnan i 40-årsåldern fick följa med polis för ytterligare provtagning samt förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, psykisk ohälsa, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Jämtlands län 16 september 07.21, Sammanfattning natt, Jämtlands län
16 september 07.21, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Jämtlands län.

00:27 Trafikkontroll, Östersund
Polisen har haft en trafikkontroll på Allégatan på Campusområdet i Östersund. Två förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och bägge var nyktra.

06:08 Trafikkontroll, Härjedalen
Fyra ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 90 kilometer i timmen på 70-sträckan. 

Övrigt: Under morgonen inträffade en viltolycka på E45 Hallviken, Strömsunds kommun. Personskador ska ha uppstått men det är okänt om den drabbade behövde föras till sjukvård. 

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet i Jämtlands län.


Örebro län 16 september 07.21, Sammanfattning natt, Örebro län
16 september 07.21, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Örebro

23.48: En bil stående längs länsväg 541 började under natten att brinna. Det skrivs en anmälan om skadegörelse genom brand.

Askersund

02.56: Polis och räddningstjänst blir larmade till en adress söder Laxsjöarna med anledning av att ett hus börjat brinna. Det uppges ha varit ett ödehus som var helt nerbrunnet. Det skrivs en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet men det finns ingen misstänkt.

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av natten.