Vänersborg 20 augusti 14.50, Vapenlagen, Vänersborg
20 augusti 14.50, Vapenlagen, Vänersborg

Kortare förföljande av motorcykel i centrala Vänersborg

Det var två personer på en motorcykel som försökte köra ifrån en polispatrull som gjort stopptecken. Efter ett kortare förföljande körde motorcykeln omkull och en av personerna sprang från platsen. De andre kunde säkras av patrullen på plats. I en ryggsäck som de hade med sig hittades ett pistolliknande föremål. Eventuellt kan det också finnas ett misstänkt farligt föremål i ryggsäcken och därför har området runt olycksplatsen spärrats av. Nationella bombskyddet har aktiverats för att undersöka föremålet. Personen som sprang från platsen söks med bland annat hund och helikopter.

Mannen som säkrades på plats är gripen misstänkt för bland annat grovt vapenbrott. Han är i 35-årsåldern.


Andra brott i Vänersborg

Vänersborg 10 september 16.30, Misshandel, grov, Vänersborg
10 september 16.30, Misshandel, grov, Vänersborg

En person blev slagen i ansiktet, Vänersborgs centrum

En man befann sig obehörigen inne på ett område i centrala Vänersborg. En person konfronterade mannen, varpå mannen slog personen i ansiktet med någon form av tillhygge. Mannen lämnade sedan platsen. Personen som blev slagen blödde från ansiktet, men var vaken och talbar. Händelsen rubriceras som grov misshandel. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Permanent länk: En person blev slagen i ansiktet, Vänersborgs centrum


Huvudnäsgatan 31 augusti 20.07, Rattfylleri, Vänersborg
31 augusti 20.07, Rattfylleri, Vänersborg

En person ringer in till polisen om att hen ligger bakom en personbil på Huvudnäsgatan där föraren har kört mycket konstigt.

Bilen står nu parkerad och föraren, en kvinna i 60-årsåldern, står utanför bilen. Då den person som ringt till polisen kan vittna på det som hen har sett så tar patrullen med kvinnan för ytterligare provtagning. Patrullen skriver anmälan på rattfylleri och olovlig körning då kvinnan också saknar körkort för det aktuella fordonet.

Permanent länk: En person ringer in till polisen om att hen ligger bakom en personbil på Huvudnäsgatan där föraren har kört mycket konstigt.


Vänersborg 12 augusti 23.28, Olaga intrång, Vänersborg
12 augusti 23.28, Olaga intrång, Vänersborg

En person gripen under natten vid anstalten Östragård

En person tog sig under natten in under staketet på anstalten Östragård i Vänersborg och placerade en påse vid väggen till anstalten. Innehållet i påsen var ofarligt och förmodligen avsedd för en av de intagna. Personen, som är en man i 25-årsåldern, greps av polis och misstänks nu för grovt olaga intrång.

I samband med händelsen fick en polis kokande vatten över sig genom ett av anstaltens fönster. En anmälan om sabotage mot blåljusverksamheten upptogs i och med detta. Ingen har i nuläget delgetts denna misstanke. Polismannen behövde uppsöka sjukvård, men klarade sig med lindriga skador.

Permanent länk: En person gripen under natten vid anstalten Östragård


Gropbrovägen 28 juli 10.51, Trafikolycka, singel, Vänersborg
28 juli 10.51, Trafikolycka, singel, Vänersborg

Singelolycka med moped på Gropbrovägen.

En man har förts till sjukhus med ambulans, skador oklart. 

Permanent länk: Singelolycka med moped på Gropbrovägen.


Dalbobron 24 juli 09.33, Räddningsinsats, Vänersborg
24 juli 09.33, Räddningsinsats, Vänersborg

En man som skulle cykla över Dalbobron fastnade på bron när det blev en broöppning.

Mannen, som är i 30-årsåldern, skulle cykla över Dalbobron. I samband med broöppningen hade mannen stannat för att leta efter något i en väska samtidigt som han hade hörlurar i öronen. Han uppmärksammade inte att bron började öppnas förrän det var för sent. Cykeln föll ned och mannen blev hängande på bron under tiden bron öppnades. Bron öppnades till fullt öppnat läge innan den stängdes och mannen kunde ställa sig på fast mark igen. Han var oskadd men chockad av händelsen. Polispatrullen på plats kunde hjälpa mannen över till andra sidan. Händelsen betraktas som en olyckshändelse som slutade väl och ingen anmälan är upprättad.

Permanent länk: En man som skulle cykla över Dalbobron fastnade på bron när det blev en broöppning.


Vänersborg 09 juli 16.57, Arbetsplatsolycka, Vänersborg
09 juli 16.57, Arbetsplatsolycka, Vänersborg

Man klämt fingrar på lastbil.

En man har klämt flera fingrar i en arbetsplatsolycka. Mannen arbetade med asfaltsläggning och klämde sina fingrar i en lastbil. Mannen som är i 35-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus. 
Polis på plats har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.  

Permanent länk: Man klämt fingrar på lastbil.


Vänersborg 24 juni 18.45, Våldtäkt, Vänersborg
24 juni 18.45, Våldtäkt, Vänersborg

Polisen fick under eftermiddagen in samtal om en pågående våldtäkt i centrala Vänersborg.

Polis var snabbt på plats och kunde gripa en misstänkt för brottet. Målsägaren och den misstänkte är bekanta med varandra sedan tidigare. Polisen jobbar vidare med ärendet under kvällen.

Permanent länk: Polisen fick under eftermiddagen in samtal om en pågående våldtäkt i centrala Vänersborg.


Vänersborg 15 juni 15.49, Brand, Vänersborg
15 juni 15.49, Brand, Vänersborg

Det brinner på vinden till en villa norr om Vänersborg.

Räddningstjänst, polis och ambulans kallas till branden. En man i 80-årsåldern som bor i huset har lyckats ta sig ut och det finns inga fler kvar i villan. Räddningstjänsten har håller fortfarande på med släckningsarbetet, men det är under kontroll. Ambulans på plats tittar till mannen.

Permanent länk: Det brinner på vinden till en villa norr om Vänersborg.


Vänersborg 03 juni 15.43, Trafikolycka, Vänersborg
03 juni 15.43, Trafikolycka, Vänersborg

Kollision mellan moped och flakmoped.

En kollision inträffade på Gropbrovägen/Petersbergsvägen i Mariedal mellan en moped och en flakmoped. Föraren av mopeden var en pojke i 15-årsåldern, och fördes till sjukhus med skador som enligt initiala uppgifter ska ha varit lindriga. Vårdnadshavare är underrättade.

Personen på flakmopeden var en man i 65-årsåldern och fördes även han till sjukhus med vissa skador på en arm och på huvudet. Händelsen utreds som trafikbrott genom att en av parterna ej iakttagit väjningsplikt.

Permanent länk: Kollision mellan moped och flakmoped.


Restad 26 maj 12.10, Rattfylleri, Vänersborg
26 maj 12.10, Rattfylleri, Vänersborg

En bil framförs vårdslöst i Restad och polisen inleder ett efterföljande.

För att inte riskera allmänhetens säkerhet avbryts efterföljandet dock efter några minuter. Polisen övergår till allmän spaning, och strax efter klockan 12.30 påträffas en man som misstänks ha framfört bilen. Bilen anträffas en knapp timme senare på annan plats. Mannen misstänks för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt drograttfylleri. Han omhändertas i enlighet med lagen om omhändertagande av berusade personer. En kvinna som också tros ha befunnit sig i bilen vid brottstillfället, misstänks för narkotikabrott (eget bruk) samt hot mot tjänsteman. 

Permanent länk: En bil framförs vårdslöst i Restad och polisen inleder ett efterföljande.