Jönköpingsvägen 02 augusti 07.50, Sammanfattning natt, Jönköpings län
02 augusti 07.50, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser i Jönköpings län

Polisen har hanterat ett 40-tal händelser i Jönköpings län mellan klockan 22 och 07. Inga allvarliga händelser eller grova våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

22:07 Ett gräl på en krog i Jönköping mellan två män i 20-årsåldern slutar med att den ene får något kastat i ansiktet med blodvite som följd. En patrull skickas till platsen och det slutar med att en anmälan om grov misshandel upprättas. Ingen är allvarligt skadad.

22:08 Ett larm om en brand i ett bostadshus i Habo inkommer. Räddningstjänst på plats konstaterar att det är en fullt utvecklad brand i ett gästhus. Branden släcks utan att den sprids till intilliggande byggnader. Det kan inte uteslutas att branden är anlagd varför en anmälan om mordbrand upprättas. Platsen spärras av för teknisk undersökning som ska ske när brandplatsen svalnat. Ingen person var hemma vid brandtillfället och ingen skadades. Det finns ingen misstänkt person i nuläget.

02:38 Polis patrullerar vid M2 Center i Jönköping när en personbil lämnar platsen på ett misstänkt sätt. Patrullen följer efter bilen och får snabbt stopp på den. Personerna i bilen uppträder misstänkt och det upptäcks också att det skett inbrott i två bilar på parkeringen. De två männen, en i 30-årsåldern och en i 40-årsåldern, har även gods i sin bil som misstänks vara tillgripet ur de uppbrutna bilarna. De grips och anhålls senare av åklagare misstänkta för stöld och försök till stöld.

 


Andra brott i Habo

 14 augusti 19.58, Övrigt, Habo
14 augusti 19.58, Övrigt, Habo

Älgen gick inte att skrämma bort

Älgen som uppträtt i Habo under sommaren är avlivad. Kommunjägare har vi ett flertal tillfällen försökt skrämma bort den utan att lyckas.

Beslut har tagits flera gånger om avlivning då älgen är eller kan förmodas bli farlig för människor. Under kvällen resulterade detta och älgen är nu avlivad.

 

Permanent länk: Älgen gick inte att skrämma bort


Habo 04 augusti 20.33, Trafikbrott, Håbo
04 augusti 20.33, Trafikbrott, Håbo

Bilist fick ordningsbot.

Polisen kontrollerade en personbil på E18 i höjd med Håbo. I bilen visade det sig att 10 personer färdades, och bilens förare fick en ordningsbot för otillåtet antal passagerare.

Permanent länk: Bilist fick ordningsbot.


 03 maj 19.54, Brand, Habo
03 maj 19.54, Brand, Habo

Flera skogsbränder utan narturlig förklaring

19:50 Polis och räddningstjänst har sedan 14:30 och kvällen arbetet med flera skogsbränder i trakterna mellan Habo och riksväg 26/47. Tre urspungsbränder har spridit sig och skapat ytterligare tre bränder.

Med hjälp av allmänhetens iakttagelser och bra polisarbete kunde en man gripas vid 18-tiden misstänkt för mordbrand. Släckningsarbetet fortgår.

Inga kända personskador eller skadade byggnader. Polisen arbetar vidare med vittnesförhör och undersökningar på brottsplatserna.

 

Permanent länk: Flera skogsbränder utan narturlig förklaring


 02 april 06.40, Trafikolycka, Habo
02 april 06.40, Trafikolycka, Habo

Olycka på riksväg 26 i Habo.

06:43 En lastbil med släp fick sladd. Släpet hamnade över vägbanan och blockerade trafiken.

Bärgare är på väg, men det är begränsad framkopmlighet vid platsen.

Ingen person uppges vara skadad och det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

Permanent länk: Olycka på riksväg 26 i Habo.


Habo 18 februari 11.40, Inbrott, Habo
18 februari 11.40, Inbrott, Habo

Misstänkt inbrott i villa.

Under söndagsmorgonen får polisen vetskap om ett misstänkt inbrott som ska ha ägt rum i en bostad i Habo kommun.

På platsen ska någon krossat en ruta i bostaden. Om något tillgripits är ännu okänt. Polisen har utfört en brottsplatsundersökning i huset och knackat dörr i området.

En anmälan gällande stöld genom inbrott är upprättad.

Permanent länk: Misstänkt inbrott i villa.


 16 januari 09.03, Sammanfattning natt, Jönköpings län
16 januari 09.03, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En lugn natt utan större ärenden eller ärenden som sticker ut ur mängden.

Under natten har länets patruller arbetat med fordons- och förarkontroller, ett par enklare trafikolyckor utan personskador eller misstanke om brott samt en äldre man som försvann från sitt boende i Habo under natten. Mannen anträffades lyckligtvis välbehållen av polis strax efter kl. 07.00 vid Alléskolan. 

Permanent länk: En lugn natt utan större ärenden eller ärenden som sticker ut ur mängden.


Fagerhult 17 november 15.33, Övrigt, Habo
17 november 15.33, Övrigt, Habo

Varg hittad avliden i Fagerhult

11:40 En anmälare har hittat en förmodad varg vid vägkanten på länsväg 195 i Fagerhult. Enligt uppgift ser den ut att ha varit avliden en tid.

12:55 Polisen har omhändertagit djuret och tillser att länsstyrelsen får tillgång till kroppen som är en konstaterad varg.

Polisen upprättar en förundersökning om jaktbrott då det är oklart hur djuret avlidit. Fyndplatsen är dokumenterad  och den förmodade vargen kommer att undersökas.

 

Permanent länk: Varg hittad avliden i Fagerhult