Dalarnas län 23 juli 07.28, Sammanfattning natt, Dalarnas län
23 juli 07.28, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Natt till tisdag polisområde Dalarna

00.04 Borlänge. Trafikbrott. En utländsk man i tjugoårsåldern initialt frihetsberövad, misstänkt för olovlig körning. Mannen frihetsberövades med anledning av att identiteten inte kunde fastställas. Senare under natten släppt.

00.54 Gagnef. Brand i bil, Djurås. Parkerad bil i brand. Viss spridningsrisk få en byggnad fanns i närheten. Anmälan skadegörelse genom brand upprättad.

I övrigt rutinärenden.


Andra brott i

Värmlands län 07 september 07.40, Sammanfattning natt, Värmlands län
07 september 07.40, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Värmland

Karlstad, narkotikabrott
00.40: Ordningsvakt från en krog i centrala Karlstad kontaktar polisen då de genomfört ett envarsgripande, en gäst har ertappats med misstänkt narkotika. Polis beordras till platsen och genomför utredningsåtgärder, en man i 20-årsåldern blir misstänkt för narkotikabrott innehav. Förundersökning pågår och beslaget av den okända substansen är inskickad för analys på NFC, nationellt forensiskt center.

Karlstad, mordbrand försök
02.09: Patrull beordrad till en snabbmatsrestaurang i centrala Karlstad då det brunnit i en papperskorg på en av toaletterna. Brottsplatsen dokumenterad. Förundersökning pågår.

Kristinehamn, misshandel
02.50: Polispatrull uppmärksammar en konfrontation mellan två män i centrala Kristinehamn. Vad som föranlett oenigheten är oklar. Patrull upprättar anmälan misshandel samt motanmälan misshandel, det finns inga uppgifter om någon av männen sökt sjukvård eller eventuellt skadeläge. Männen är i 30 respektive 40-årsåldern.

Karlstad, skadegörelse
03.43: Larm inkommer via SOS, en container brinner i södra kroppkärr, det finns ingen risk för spridning. Räddningstjänsten släcker och polispatrull upprättar en anmälan skadegörelse genom brand. Ingen gärningsperson är uppsatt som misstänkt.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Värmland


Dalarnas län 07 september 06.28, Sammanfattning natt, Dalarnas län
07 september 06.28, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Ludvika, misshandel
23.32: Man i 65-årsåldern anmäler att han blivit misshandlad, brottsplatsen är inomhus. Förundersökning pågår och utredningsåtgärder är vidtagna. Skadebild hos målsägaren är okänd och även om sjukvård tvingats sökas.

Borlänge, rattfylleri
01.46: Polispatrull stoppar och kontrollerar en bilist. Föraren, en man i 35-årsåldern påvisar tecken på att vara påverkad av narkotika. Beslut om kroppsbesiktning fattas och analys på provtagning får utvisa om misstanke kvarstår gällande rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott, eget bruk.

Hedemora, rattfylleri
02.24: Polispatrull genomför stopp och kontroll på en bilist på riksväg 69. Föraren, en man i 55-årsåldern lämnar där ett positivt utandningsprov. Beslut om kroppsbesiktning inhämtas och analys får utvisa om misstanke kvarstår i förundersökning gällande rattfylleri under påverkan av alkohol.

Hedemora, tillgrepp av fortskaffningsmedel
05.20: Förundersökning är inledd gällande tillgrepp av 4-hjuling, fordonet anträffades av allmänhet under natten vilket då också medförde att misstanke uppstod om att fordonet var tillgripet. 4-hjulingen återlämnad till rättmätig ägare. Ingen gärningsperson är frihetsberövad.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna


Hallands län 07 september 06.00, Sammanfattning natt, Hallands län
07 september 06.00, Sammanfattning natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22.09 Falkenberg, försök till grov mordbrand
På Skrea camping hällde en man ut brännbar vätska på och runt sin husvagn och hotade att tända på. Detta efter att ha fått besked om att han inte skulle få bo kvar på campingen. Polis som kom till platsen och kunde gripa en man i 35-årsåldern misstänkt för försök till grov mordbrand.

22.35 Kungsbacka, drograttfylleri
I Varlagård stoppades en 17-årig pojke på moped. Han misstänktes vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning. Han rapporterades för drograttfylleri samt eget bruk av narkotika. 

23.18 Halmstad, misshandel samt skadegörelse
I Åled har en man i 20-årsåldern blivit misshandlad av flera män. Han var dock inte i behov av sjukvård. Männen ska också ha slagit med ett basebollträ eller liknande på hans bil. Gärningsmännen försvann från platsen i en bil. Anmälan om misshandel samt skadegörelse. Ingen misstänkt i nuläget.

01.53 Kungsbacka, trafikolycka
En man i 55-årsåldern ringde polisen efter att han blivit påkörd av en A-traktor på Kullaviksvägen i Kullavik. Han fick en del skrapsår och fick följa med ambulansen till sjukhus för omplåstring. A-traktorn avvek från platsen och är inte anträffad. En anmälan om smitning från trafikolycka samt vållande till kroppsskada har upprättats.

02.20 Varberg, rattfylleri
På Västkustvägen stoppades en bilist för kontroll. Föraren, en man i 70-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick följa med för vidare provtagning misstänkt för rattfylleri.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 07 september 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län
07 september 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23.14 Skövde, försök till mord
På Skåningstorpsvägen blev en 17-årig pojke påkörd av en bilist. Föraren av bilen lämnade platsen till fots efter olyckan. Den påkörde pojken, som färdades på en cykel, fördes till sjukhus med allvarliga skador. Cirka en timme efter olyckan kunde en man i 20-årsåldern gripas misstänkt för försök till mord då det inte kan uteslutas att påkörningen skett uppsåtligen.

00.41 Hindås, brand
På brandstationen i Hindås gick ett automatlarm och brandmännen kunde konstatera att någon hällt bensin på väggen på stationen och tänt på. När brandmännen kom fram höll elden på att självsläckas och det blev bara mindre materiella skador på fasaden. Efter utredning och tips från allmänheten kunde en man i 25-årsåldern gripas i närheten misstänkt för försök till grov mordbrand.

02.57 Tranemo, bilbrand
På en parkering på Storgatan började en bil att brinna. Räddningstjänst och polis var på plats. Det finns misstankar om att branden var anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. I nuläget finns ingen misstänkt.

03.27 Göteborg, grov misshandel samt grov vårdslöshet i trafik
På Orrekulla Industrigata blev en man påkörd av en bilist. Mannen fördes till sjukhus med hjälp av ambulans med smärtor i ben och ansikte, vaken och talbar. Föraren av bilen, en kvinna i 35-årsåldern, greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov misshandel samt grovt rattfylleri.

03.31 Göteborg, rån
Två män i 20-30-årsåldern blev rånade på Kungsportsavenyen. En blev av med en mobiltelefon och den andre blev av med en klocka. Flera personer var inblandade i rånet och de sprang från platsen. Polisen kontrollerade flera personer och en av dem, en man i 25-årsåldern, blev gripen misstänk för rån. En av de rånade männen fick tillbaka sin mobiltelefon. Klockan är fortfarande borta. Inga uppgifter om personskador.

03.36 Trollhättan, bilbrand
En bil har börjat brinna på en parkering på Latmannavägen. Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen gripen.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Värmlands län 06 september 08.42, Övrigt, Värmlands län
06 september 08.42, Övrigt, Värmlands län

Ändrad öppettid. Idag fredag 6/9 öppnar Regional mediacenter Bergslagen kl 09.30. Det operativa numret till RLC öppet som vanligt.

Permanent länk: Ändrad öppettid. Idag fredag 6/9 öppnar Regional mediacenter Bergslagen kl 09.30. Det operativa numret till RLC öppet som vanligt.


Dalarnas län 06 september 08.41, Övrigt, Dalarnas län
06 september 08.41, Övrigt, Dalarnas län

Ändrad öppettid. Idag fredag 6/9 öppnar Regional mediacenter Bergslagen kl 09.30. Det operativa numret till RLC öppet som vanligt.

Permanent länk: Ändrad öppettid. Idag fredag 6/9 öppnar Regional mediacenter Bergslagen kl 09.30. Det operativa numret till RLC öppet som vanligt.


Södermanlands län 06 september 07.49, Sammanfattning natt, Södermanlands län
06 september 07.49, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

Ärendena har varit av rutinkaraktär. Exempelvis trafikbrott, viltolyckor med rådjur, trafikkontroller samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Östergötlands län 06 september 07.49, Sammanfattning natt, Östergötlands län
06 september 07.49, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

Ärendena har varit av rutinkaraktär. Exempelvis trafikbrott, trafikkontroller, fylleri samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Jönköpings län 06 september 07.49, Sammanfattning natt, Jönköpings län
06 september 07.49, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. De två ärenden som sticker ut: 

23:18 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en pizzeria/grill i Liljeholmen, Jönköping med anledning av att en inringare hört en hög smäll. När polis anlänt till platsen visade det sig att en mindre explosion inträffat utomhus som orsakat mindre materiella skador. Inga personskador. Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Nationella bombskyddet behövde ej åka till platsen. Avspärrningen har hävts under fredagsmorgonen. Polis har pratat med vittnen, kontrollerat fordon av intresse men i nuläget har ingen person gripits eller frihetsberövats. Rättsläget är allmänfarlig ödeläggelse. Insatsen på plats har avslutats. 

05:06 Polis beordrades till Bredastensvägen i Värnamo med anledning av att en väktare noterat hur en bil kört rakt in i en port till ett företag som säljer elektronik. När polis anlänt till platsen fanns fordonet kvar men ingen person. Polis har sökt igenom byggnaden utan att anträffa någon misstänkt. Bilen som användes hade stulits och kommer tas i beslag för en teknisk undersökning. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel kommer skrivas samt en anmälan om stöld alternativt grov stöld. Stöldgodset ska ha bestått av mobiltelefoner. Det finns ingen gripen eller misstänkt i ärendet. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. 

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Värmlands län 06 september 07.25, Sammanfattning natt, Värmlands län
06 september 07.25, Sammanfattning natt, Värmlands län

Natten har ur en polisiär synvinkel varit lugn i polisområde Värmland.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Permanent länk: Natten har ur en polisiär synvinkel varit lugn i polisområde Värmland.