Västra Götalands län 20 juni 21.47, Övrigt, Västra Götalands län
20 juni 21.47, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid


Andra brott i

Jämtlands län 28 september 09.00, Sammanfattning natt, Jämtlands län
28 september 09.00, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Jämtland, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-08:00, två personer har omhändertagits för fylleri och en har fått medfölja för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Vidare har polisen gripit en man som misstänks för misshandel och olaga hot mot en kvinna. Personerna har en relation till varandra. I samband med gripandet blev mannen även misstänkt för våldsamt motstånd. Under morgonen har åklagare fattat beslut om att anhålla den misstänkte, som är i 40-årsåldern.

I övrigt:

Kl 01:10, Berg

En bilist stoppas för kontroll nära Myrviken. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och han får medfölja för provtagning.

Anmälan gällande rattfylleri upprättas och körkortet omhändertas.

Kl 01:16, Östersund

En bilist kontrolleras i centrum. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstanke om rattfylleri uppstår. Personen får medfölja för provtagning och förhör. Anmälan upprättas.

Kl 07:00, Östersund

Polis beordras till en adress med anledning av bråk. Inblandade personer uppges känna varandra. De identifieras och polisen ska utreda vad som hänt. En anmälan gällande misshandel upprättas.

 

Permanent länk: Jämtland, ett urval av nattens polisverksamhet


Södermanlands län 28 september 08.01, Sammanfattning natt, Södermanlands län
28 september 08.01, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Södermanland.

Inga större våldsbrott eller händelser har kommit till polisens kännedom under natten.

Permanent länk: Nattsammanfattning


Västernorrlands län 28 september 08.00, Sammanfattning natt, Västernorrlands län
28 september 08.00, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Västernorrland, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-08:00, fyra personer har omhändertagits med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) varav en misstänks för ringa narkotikabrott och grovt brott mot knivlagen. Polisen har även hanterat anmälningar gällande misshandel och olaga hot. Vidare har ett antal personer och fordon kontrollerats, som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 01:05, Sollefteå

Två tonåringar under 18 år misstänks ha försökt använda falska identitetshandlingar för att ta sig in på krogen. 

Tonåringarna identiferas och vårdadshavarna kontaktas. Socialtjänsten informeras om händelsen, enligt rutin.

Kl 03:57, Härnösand

Polis möter en bilist där det slår gnistor från ett av hjulen. Bilisten stoppas för kontroll och böter utfärdas. Föraren har kört på fälgen/fälgarna. Bilen ska bärgas.

Permanent länk: Västernorrland, ett urval av nattens polisverksamhet


Jönköpings län 28 september 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län
28 september 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 80-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser har kommit till polisens kännedom under natten.

Sparkade man i huvudet

21:53 Polis och ambulans larmades till Bågvägen i Jönköping. En man hade misshandlats svårt med sparkar mot huvudet av två gärningsmän som därefter flydde från platsen enligt vittnen. Efter inledande förundersökningsåtgärder på brottsplatsen riktades intresse mot en buss. En individ på bussen uppvisade synliga spår av blod på kläderna. Han och ytterligare en ung man under 18 år passade in på vittnesuppgifter och greps misstänkta för grov misshandel.

Bägge anhölls senare under kvällen. Skadeläget för den drabbade är oklart.

Permanent länk: Nattsammanfattning


Dalarnas län 28 september 07.30, Sammanfattning natt, Dalarnas län
28 september 07.30, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Falun, anträffat stulet fordon
23.55: Målsäganden anträffar sin stulna moped. Polispatrull beordras till platsen för att vidta utredningsåtgärder. Mopeden i beslag för att vidare utreda ägarförhållanden.

Falun, narkotikabrott innehav
00.03: Yngling under 18 år ertappas under kontroll med att inneha misstänkt narkotika. Substansen tas i beslag för analys. Misstänkt överlämnad till vårdnadshavare.

Hedemora, narkotikabrott
00.46: Kontroll av 20-årig man i centrala Hedemora. Mannen påvisar tecken på att vara påverkad av narkotika varför provtagning genomförs. Analys får utvisa om misstanke kvarstår i förundersökning gällande narkotikabrott eget bruk.

Mora, narkotikabrott innehav samt eget bruk
01.19: Kontroll på en man i 40-årsåldern som anträffas i anslutning till ett fordon, någon körning kan i inte styrkas men patrull anträffar misstänkt narkotika samt att mannen uppträder påverkat. Beslut om provtagning inhämtas och analys får utvisa om misstankar kvarstår gällande narkotikabrott eget bruk samt innehav. Beslaget analyseras hos NFC, nationellt forensiskt center.

Hedemora, våld mot tjänsteman samt lag om omhändertagande av berusad person
01.26: 40-årig man misstänks för våld mot tjänsteman i form av ordningsvakt samt i samband med misstanken omhändertaganden enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

Rättvik Lv956, rattfylleri
01.46: Polispatrull stoppar och kontrollerar en bilist på Lv956. Föraren påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Misstänkt är en man i 25-årsåldern och denne får underkasta sig kroppsbesiktning. Analys får utvisa om misstanke kvarstår gällande rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott, eget bruk.

Falun, bedrägeri
01.55: En 55-årig man misstänks för bedrägeri. Misstanke består i en taxiresa som ej betalts. Förundersökning pågår.

Gagnef, rattfylleri
02.01: Man i 55-årsåldern misstänkt för rattfylleri efter positivt utandningsprov. Analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Ludvika, rattfylleri
02.19: Tjugoårig kvinna misstänkt för rattfylleri efter positivt utandningsprov. Analys får utvisa om misstanke kvarstår. Fordonsnycklar omhändertagna enligt polislagen, detta för att förhindra misstänkt fortsatt brottslig färd.

Falun, misshandel
02.28: Polispatrull iakttar hur flera personer är i bråk med varandra utomhus i centrala Falun. Tre män i åldrarna tjugo till fyrtio år har olika roller i bråket. Tre anmälningar misshandel upprättas samt att en tröja är trasig varför rubricering skadegörelse tillkommer i en anmälan. Det saknas uppgifter om eventuellt skadeläge på inblandade parter.

Det har även genomfört ett stort antal person samt fordonskontroller under natten samt genomförts trygghetsskapande åtgärder.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna


Värmlands län 28 september 07.30, Sammanfattning natt, Värmlands län
28 september 07.30, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Värmland

Karlstad, rattfylleri
23.06: Bilist kontrolleras med manlig förare i 20-årsåldern. Mannen misstänks efter kontroll och utredningsåtgärder för rattfylleri.

Kristinehamn, narkotikabrott
23.41: Man i 35-årsåldern misstänks för innehav av narkotika efter kontroll i centrala Kristinehamn. Ärendet hanteras enligt SLF, snabbare lagföring.

Säffle, lag om omhändertagande av berusad person samt narkotikabrott
23.49: Man i 20-årsåldern omhändertas enligt LOB på grund av allt för hög påverkansgrad. Mannen misstänks även att vara påverkad av narkotika varför provtagning genomförs, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Säffle, narkotikabrott
00.13: Man i 20-årsåldern misstänks för att vara påverkad av narkotika i en kontroll som genomförs i centrala Säffle. Beslut om provtagning fattas och analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Karlstad, misshandel
00.31: En man i 40-årsåldern misstänks för att ha misshandlat en man i 35-årsåldern på en krog i centrala Karlstad. Eventuellt skadeläge på målsäganden är okänt. Det har inte genomförts några vidare frihetsberövande.

Karlstad, misshandel
00.49: Tjugoårig man misstänks för misshandel på en krog i centrala Karlstad. Målsäganden har i vart fall en kraftig rodnad efter misshandeln. Det saknas vidare uppgifter om målsäganden.

Karlstad, misshandel samt våldsamt motstånd
01.16: Ordningsvakt griper man i 30-årsåldern i anslutning till en krog i centrala Karlstad efter att denne misshandlat en annan person. I samband med gripande sätter sig misstänkt till motvärn. Misstänkt omhändertas enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person. Det saknas uppgifter om målsäganden till misshandeln och eventuellt skadeläge på denne.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Värmland


Västerbottens län 28 september 07.30, Sammanfattning natt, Västerbottens län
28 september 07.30, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, nio personer har omhändertagits för fylleri (varav en misstänks för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd) och en har fått medfölja för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har vidare hanterat en anmälan gällande sexuellt ofredande på en restaurang i centrala Umeå samt kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 00:47, Lycksele

Polis kontaktas gällande misshandel i krogmiljö, en man uppges ha misshandlat en annan man. Gärningspersonen uppges ha lämnat platsen, men han påträffas av polis en kort stund senare.

Mannen, som är i 45-årsåldern, grips. Förhör hålls och åklagare fattar beslut om att han ska anhållas.

Kl 01:25, Umeå

Polis beordras till en restaurang i centrum där det skett en misshandel på dansgolvet. Två unga män uppges vara inblandade. Anmälan upprättas.

Kl 02:38, Skellefteå

Polis beordras till centrum med anledning av misshandel utomhus, nära en restaurang. Flera personer uppges vara på platsen.

När polis kommer till platsen kontrolleras ett antal personer. Förhör hålls under natten och anmälningar gällande misshandel upprättas.

Kl 03:15, Umeå

En bilist stoppas efter hastighetsöverträdelse på länsväg 642, Tomtebo. Föraren har kört 66 km/timmen på en 40-väg. Böter utfärdas.

Permanent länk: Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet


Stockholms län 28 september 07.16, Fylleri/LOB, Stockholms län
28 september 07.16, Fylleri/LOB, Stockholms län

Sedan midnatt har 15 personer omhändertagits för att de är så berusade att de inte bedöms kunna ta hand om sig själva.

Antalet är inte ovanligt många för att vara en lönehelg.

Permanent länk: Sedan midnatt har 15 personer omhändertagits för att de är så berusade att de inte bedöms kunna ta hand om sig själva.


Norrbottens län 28 september 07.00, Sammanfattning natt, Norrbottens län
28 september 07.00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, en person har omhändertagits för fylleri (och misstänks för våld mot tjänsteman). Polisen har även upprättat anmälningar gällande misshandel (där ingen frihetsberövats) samt kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 01:08, Piteå

En bilist kontrolleras av polis. Misstanke uppstår om att föraren, en tonåring som saknar körkort, är påverkad av narkotika. Han får medfölja för provtagning. Vårdnadshavare kontaktas och socialtjänsten informeras om händelsen.

Anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning upprättas.

Kl 03:15, Luleå

Polis beordras till en adress med anledning av misshandel. 

En man grips, misstänkt för grov misshandel och olaga hot. Platsen dokumenteras och förhör hålls.

Under tidig morgon fattar åklagare beslut om att anhålla mannen.

Permanent länk: Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet


Hallands län 28 september 06.00, Sammanfattning natt, Hallands län
28 september 06.00, Sammanfattning natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

Det finns inga händelser att rapportera om.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.