Västerbottens län 01 juni 07.56, Sammanfattning natt, Västerbottens län
01 juni 07.56, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Under natten har polisen hanterat ett ärende i Umeå gällande sexuellt ofredande respektive ringa misshandel kopplat till krogmiljön.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden samt en sammanfattning av polisens arbete i samband med Brännbollsyran i Umeå:

00:28 Försök till våld mot tjänsteman, Umeå
Polisen beordras till en krog i centrum där en ung man ska ha varit utåtagerande mot ordningsvakt. Mannen omhändertas för fylleri och anmälan upprättas gällande förgripelse mot tjänsteman och våld mot tjänsteman.

00:45 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil vid busstation. Föraren får en ordningsbot då bilen har körförbud. 

01:14 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren får en ordningsbot då bilen har tonade framrutor, vilket är otillåtet.

01:55 Bråk, Skellefteå
Polisen beordras till en krog i centrum med anledning av att en person på plats ska ha fått en smäll enligt inkommande uppgifter. Mannen ska inte ha uppsökt sjukvård enligt tillgängliga uppgifter. En person på platsen omhändertas för fylleri. Det finns ingen uppgift om någon misstänkt i ärendet.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Brännbollsyran i Umeå:

Under fredagskvällens och nattens polisinsats kopplat till Brännbollsyran i Umeå har polisen arbetat brottsförebyggande genom en hög närvaro kring festivalområdet. Besökarna har upplevts glada och positiva och berusningsnivån upplevdes initialt som hög då ett flertal personer nekades inträde till området av ordningsvakter på grund av hög berusningsgrad.

Detta renderade i att ett tiotal ungdomar under 18 år omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer och överlämnats till vårdnadshavare. Utöver dessa ungdomar har även ett fåtal vuxna omhändertagits med stöd av LOB på grund av hög berusning.

Ett tiotal polisanmälningar har upprättas gällande bland annat ringa narkotikabrott, misshandel, stöld, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Sett till antalet besökare är än dock polisens uppfattning att kvällen har varit lugn och att majoriteten av besökarna som patrullerna har mött har haft en positiv attityd och uttryckt att man haft en trevlig upplevelse på evenemanget.

Inför festivalens sista dag önskar polisen att besökare till festivalen respekterar fastighetsägarna i närområdet till festivalen. Som exempel har det förekommit att personer druckit alkohol och lämnat tomflaskor, krossat glas och annat skräp inne på förskoleområden. Tänk på att barnen skall kunna komma till sina förskolor på måndag och leka på dess innergårdar utan att riskera att skada sig på glaskross och liknande.

Alla besökare måste hjälpas åt och ta ett gemensamt ansvar att se till att kasta skräp i avsedda soptunnor som finns utspridda i och omkring festivalområdet.


Andra brott i

Hallands län 18 september 22.00, Övrigt, Hallands län
18 september 22.00, Övrigt, Hallands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Västra Götalands län 18 september 22.00, Övrigt, Västra Götalands län
18 september 22.00, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Jämtlands län 18 september 21.14, Trafikkontroll, Jämtlands län
18 september 21.14, Trafikkontroll, Jämtlands län

Urval av polisens arbete i trafiken.

08.59 Härjedalen:
Vid en trafikkontroll på E45, Överhogdal, får fyra förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse på en 80-sträcka.

09.35 Härjedalen:
Vid en trafikkontroll på E45, Ytterhogdal, får fyra förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse på en 80-sträcka.

13.27 Östersund:
En förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse vid en trafikkontroll på riksväg 87, Spikbodarna.

13.28 Bräcke:
Två förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse vid en trafikkontroll i Pilgrimstad. Samtliga förare som kontrolleras är nyktra.

13.47 Ragunda:
Samtliga som kontrolleras vid en trafikkontroll på riksväg 87, Krogvåg-Ammer, är utan anmärkning.

15.09 Bräcke:
Vid en trafikkontroll på Revsundsvägen, Gällö, utfärdas en ordningsbot på grund av att ett fordons belysning är ur funktion. En förare bötfälls för att inte haft med sig sitt körkort.

15.59 Ragunda:
Samtliga förare som kontrolleras på Centralgatan i Hammarstrand är nyktra.

18.47 Krokom:
Vid en trafikkontroll på E14, krokom, får sju förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. En av dessa får sitt körkort omhändertaget efter att ha kört 144 km/h på en 90-sträcka.

19.00 Strömsund:
Samtliga som kontrolleras vid en trafikkontroll på Pumpvägen i Hammerdal är utan anmärkning.

19.10 Härjedalen:
Vid en trafikkontroll på Kvarnbacken, Överhogdal, får fyra förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

Permanent länk: Urval av polisens arbete i trafiken.


Västerbottens län 18 september 13.39, Trafikkontroll, Västerbottens län
18 september 13.39, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, resultat från trafikkontroller i dag.

07:59 På Storvägen i Vindeln utfärdades tre ordningsböter på en 30-sträcka. Högst uppmätta hastighet var 48 kilometer i timmen. Vid kontrollen utfördes även 20 utandningsprover i polisens sållningsinstrument, det finns inga anmärkningar noterade gällande dessa.

08:28 På Vännäsvägen, Väst på stan i Umeå, utfärdades en ordningsbot till en bilförare som använde handhållen mobiltelefon under färd.

12:44 Vid kontrollplats Sävar, norr om Umeå, vinkades fem förare in. Samtliga hade kört mot rött så alla fick en ordningsbot var och sitt körkort omhändertaget.

12:45 Det finns inga anmärkningar noterade vid kontrollen som utfördes på Storgatan i Robertsfors.

Permanent länk: Västerbotten, resultat från trafikkontroller i dag.


Norrbottens län 18 september 13.23, Trafikkontroll, Norrbottens län
18 september 13.23, Trafikkontroll, Norrbottens län

Norrbotten, resultat från trafikkontroller i dag.

08:33 På länsväg 506 vid Skuthamn, Piteå, utfärdades en ordningsbot (böter) på grund av hastighetsöverträdelse. Hastigheten uppmättes till 92 kilometer i timmen på en 80-sträcka.

10:02 På riksväg 99 vid Luppio, Övertorneå, utfärdades sex ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser. Nykterhet kontrollerades också och när det gäller det så var alla förare utan anmärkningar.

10:30 På länsväg 550 vid Böle, Piteå, utfärdades två ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser. Hastigheterna uppmättes till 105 och 97 kilometer på en 80-sträcka.

12:33 På Pitevägen i Rosvik, Piteå, utfärdades en ordningsbot på grund av hastighetsöverträdelse. Hastigheten uppmättes till 80 kilometer i timmen på en 70-sträcka.

12:39 På Centrumvägen/Flygfältsvägen i Kalix centrum utfördes en nykterhetskontroll. Cirka 15 förare kontrollerades och alla var utan anmärkningar.

Permanent länk: Norrbotten, resultat från trafikkontroller i dag.


Västernorrlands län 18 september 13.01, Trafikkontroll, Västernorrlands län
18 september 13.01, Trafikkontroll, Västernorrlands län

Västernorrland, resultat från trafikkontroller i dag.

06:05 Det finns inga anmärkningar noterade vid nykterhetskontrollen som utfördes på länsväg 570 vid Medskogsbron, Sundsvall.

06:11 Det finns inga anmärkningar noterade vid nykterhetskontrollen som utfördes på länsväg 602/Gudmundsvägen i Laggarberg, Timrå.

08:57 På Målevägen i Själevad, Örnsköldsvik, utfärdades fem ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser och en ordningsbot på grund av körförbud på en släpvagn.

07:57 På Själevadsgatan i Örnsköldsvik utfärdades en ordningsbot.

08:18 Det finns inga anmärkningar noterade vid nykterhetskontrollen som utfördes vid kontrollplats Heffners, Skönsberg, Sundsvall.

08:33 Det finns inga anmärkningar noterade vid kontrollen på länsväg 562 på Haga i Sundsvall.

08:43 Vid kontrollen på riksväg 90 vid Forsmo-Ed, Sollefteå, utfärdades fyra ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser, en ordningsbot på grund av användningsförbud samt körförbud för ett fordon. Totalt utfördes 15 utandningsprov i polisens sållningsinstrument och samtliga var utan anmärkningar.

09:41 På Gesällvägen i Birsta passerade 29 förare nykterhetskontrollen och alla var utan anmärkningar.

10:01 Vid nykterhetskontrollen på Franzéngatan i Härnösand centrum passerade 25 förare. Samtliga var utan anmärkningar.

Permanent länk: Västernorrland, resultat från trafikkontroller i dag.


Södermanlands län 18 september 08.03, Sammanfattning natt, Södermanlands län
18 september 08.03, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanland.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten

Permanent länk: Nattsammanfattning


Östergötlands län 18 september 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län
18 september 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Voltade i närheten av Norsholm

06:29 En förbipasserande på E4 uppmärksammade en voltad bil i diket och larmade SOS. Det visade sig finnas en man kvar i bilen som inte kunde komma loss själv. Det är oklart när själva händelsen inträffade.

Föraren avfördes, vaken och talbar, med ambulans till sjukhus. 

Permanent länk: Nattsammanfattning


Södra Vägen 18 september 07.59, Trafikolycka, Göteborg
18 september 07.59, Trafikolycka, Göteborg

Kollision mellan en cyklist och en buss.

En cyklist har kolliderat med en buss på Södra vägen i Göteborg. Cyklisten fördes med ambulans till sjukhus med vissa skador. Mer detaljer kring skadeläget finns inte i nuläget. Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik.

Permanent länk: Kollision mellan en cyklist och en buss.


Jönköpings län 18 september 07.55, Sammanfattning natt, Jönköpings län
18 september 07.55, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten

Fordonskontroll avslöjade tjuvar

23:16 En polispatrull gjorde en fordons och förarkontroll på riksväg 30 i Hok. Under kontrollen uppstod misstanke om stöld och en husrannsakan gjordes i bilen. Tobak och snus till ett värde över 50.000kr påträffades i bilen.

Två män i 35 och 40-årsåldern greps och anhölls senare misstänkta för stöld.

Uppmärksam inringare såg misstänkt brott

01:17 Inringare från Södra vägen i Skillingaryd uppmärksammade flera personer med vad som såg ut som en bultsax vid en lastbil med kapell. Dessa personer lämnade i ett fordon. Flera polispatruller involverades i sökandet efter bilen.

02:03 En patrull stötte på det sökta misstänkta fordonet inne i Skillingaryd. Tre män och det misstänkta brottsverktyget fans i bilen.

Samtliga greps och anhölls för förberedelse till stöld.

Vaknade av ljuset från en ficklampa i Mariebo, Jönköping

05:29 En kvinna vaknade av att en man lyste henne i ansiktet med en ficklampa. Mannen lämnade därefter platsen. Det visade sig att den misstänkta rört till det i bostaden och bland annat tagit fram mat ur ett kylskåp. Det är oklart om något tillgripits. Mannen hade troligtvis tagit sig in genom ett källarfönster. En hundpatrull sökte efter gärningsmannen utan framgång.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

Permanent länk: Nattsammanfattning