Göteborg 08 maj 20.29, Misshandel, Göteborg
08 maj 20.29, Misshandel, Göteborg

På Ånäsvägen, Olskroken, blir en man misshandlad av ett större gäng

Enligt inringaren faller mannen till marken och blir sedan slagen i huvudet av flera personer. Gärningspersonerna ska därefter ha klivit på en spårvagn mot Frölunda. Flera patruller åker på larmet. Spårvagnen kontrolleras vid hållplats Ullevi norra. Någon misstänkt person påträffas dock inte. Polisen fortsätter söka i området och vid den angivna brottsplatsen, men varken gärningsmän eller målsägande påträffas. En anmälan gällande misshandel upprättas, utan målsägande eller misstänkt. 


Andra brott i

Hallands län 22 september 15.14, Övrigt, Hallands län
22 september 15.14, Övrigt, Hallands län

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Västra Götalands län 22 september 15.13, Övrigt, Västra Götalands län
22 september 15.13, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Västerbottens län 22 september 14.27, Misshandel, grov, Västerbottens län
22 september 14.27, Misshandel, grov, Västerbottens län

Tre personer gripna för grov misshandel mm.

Strax efter lunchtid har polisen i Västernorrland gripit tre personer, en kvinna och två män, som misstänks för brott mot en man i en kommun i Västerbottens inland under det senaste dygnet.

Misstanken i nuläget gäller bland annat grov misshandel och grovt olaga hot. Målsäganden fick föras till sjukvård, skadeläget är okänt.

Härnäst ska de gripna förhöras och därefter ska åklagare besluta om de ska anhållas. 

Det finns ingen mer information i ärendet i nuläget. 

Permanent länk: Tre personer gripna för grov misshandel mm.


Stockholms län 22 september 10.23, Misshandel, Stockholms län
22 september 10.23, Misshandel, Stockholms län

En kvinna som ringer till polisens ledningscenral meddelar att hon har blivit slagen en man i sådan omfattning att hon blöder.

Polisen har tidigare rapporterat samma man för misshandel och andra brott vid flera tillfällen men med samma kvinna som målsägare.

Två polispatruller är på väg till brottsplatsen.

Permanent länk: En kvinna som ringer till polisens ledningscenral meddelar att hon har blivit slagen en man i sådan omfattning att hon blöder.


Jönköpings län 22 september 08.11, Sammanfattning natt, Jönköpings län
22 september 08.11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser, Jönköpings län

Polisen har hanterat ett 80-tal händelser mellan klockan 22 och 07 i Jönköpings län. Inga grova våldsbrott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Larm om smällar:
Vid 23-tiden under lördagskvällen fick polisen samtal om smällar i östra Jönköping.
Flera patruller rycker ut och är snabbt på plats. På plats påträffas två minderåriga ungdomar som kör moped. Vid kontroll av ungdomarna visar det sig att ungdomarna har smällt smällare. Patrullen kontaktar föräldrar. Ingen anmälan om brott skrivs.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat en del bråk och ärenden kopplade till fylleri, samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter samtal från allmänheten.

Permanent länk: Sammanfattning av nattens händelser, Jönköpings län


Västerbottens län 22 september 07.54, Sammanfattning natt, Västerbottens län
22 september 07.54, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har två personer omhändertagits för fylleri i Skellefteå och fyra i Umeå. 

Under natten har polisen gripit en man i 30-årsåldern i en mindre inlandskommun i Västerbotten. Mannen misstänks för flertalet brott mot två personer. Han misstänks bland annat ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Han misstänks också för misshandel, försök till grov misshandel samt grovt olaga hot mot en annan man som befann sig på platsen. Han ska också ha utfört skadegörelse på två bilar. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla mannen. 

00:35 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till ett uteställe i Umeå där ordningsvakt står med två personer som har varit inblandade i ett bråk. En person är misstänkt för att ha misshandlat en annan. Polisen tar upp en anmälan om misshandel.

02:07 Knivlagen, Umeå
Polisen kontaktas gällande en man som går runt på en parkering på Mariehem och känner på bildörrar. Patrull åker dit och påträffar mannen. Han misstänks för grovt brott mot knivlagen och omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

02:11 Misshandel, Umeå
Polisen har tagit upp en anmälan om misshandel alternativt ringa misshandel som ska ha skett utanför en snabbmatsrestaurang i centrum. En man ska ha blivit misshandlad av två andra män enligt tillgängliga uppgifter. Anmälan upprättas.

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:


Jämtlands län 22 september 07.43, Sammanfattning natt, Jämtlands län
22 september 07.43, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har sex personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

01:27 Misshandel, Östersund
Polisen kontaktas gällande ett bråk utomhus i centrum där flertalet personer ska ha varit inblandade enligt de uppgifter som inkommer. Polisen påträffar en man som uppger att han slagit en person, men det är oklart vem som är målsägande i nuläget. Förhör hålls och anmälan om misshandel upprättas.

03:01 Skadegörelse, Östersund
Polisen kontaktas gällande pågående skadegörelse på bilar i centrum. Två män ska ha slagit sönder ett stort antal bilar. polisen påträffar två män som misstänks för skadegörelsen, de omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen har utfört brottsplatsundersökning, anmälan om skadegörelse upprättas. Bilarna märks upp och berörda bilägare uppmanas kontakta polisen.

03:32 Brand, Härjedalen
Polisen beordras till en adress utanför Sveg med anledning av en villabrand. Villan är övertänd och går inte att rädda. Polisen är på plats. Platsen är avspärrad, brandorsaken ska utredas. 

05:17 Brand, Östersund
Polisen larmas om en brand i en moped på Frösön. Det finns ingen information om att någon har kommit till skada. Polisen är på plats. Brandorsaken ska utredas. 

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:


Dalarnas län 22 september 07.28, Sammanfattning natt, Dalarnas län
22 september 07.28, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Olaga intrång, Borlänge
22.45. En man i 20-årsåldern kontrolleras inne på en högskola. Då han saknar behörighet att vistas i lokalen blir han misstänkt för olaga intrång. Mannen uppvisar även tydliga tecken på narkotikapåverkan och får följa med patrullen för provtagningar.

Skadegörelse, Falun
23.32. Patrull har varit på plats i centrum med anledning av att en okänd gärningsman kastat en större sten genom en ytterdörr på en fastighet. Anmälan upprättad. I nuläget finns ingen misstänkt.

Misshandel, Falun
01.37. Larm inkommer om en misshandel i Britsarvet. Ett bråk ska ha urartat, varvid en man i 25-årsåldern slagit en annan man i 35-årsåldern. När patrullen anträffar den misstänkte väljer denna att försöka avvika.
Mannen i 25-årsåldern grips och blir misstänkt för olaga hot, misshandel, ringa misshandel och omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad person. Mannen ska även ha hotat en kvinna om våld samt dragit en annan kvinna i håret utöver brotten mot mannen.

Försök till rån, Smedjebacken
04.37. En man i 50-årsåldern uppger att han har blivit utsatt för ett rånförsök av två okända gärningsmän som därefter avvikit från platsen. Personerna fick inte med sig någonting. Utredningsåtgärder vidtagna men i nuläget finns ingen misstänkt.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet


Västernorrlands län 22 september 07.28, Sammanfattning natt, Västernorrlands län
22 september 07.28, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har tre personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Ytterligare en fjärde berusad person överlämnades till anhörig. 

01:19 Inbrott, Kramfors
Polisen kontaktas av en väktare som sett ett hål i ett stängsel tillhörande en återvinningscentral. Polisen har varit på plats. Anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

01:20 Narkotikabrott, Örnsköldsvik
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. En manlig passagerare i bilen misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Han misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk samt våldsamt motstånd.

03:35 Olaga hot, Timrå
Polisen beordras till en adress där en man står och skriker utomhus. Det uppges vara stökigt på platsen. Mannen ska också ha uppträtt hotfullt. Polisen påträffar mannen. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för olaga hot, skadegörelse samt hot mot tjänsteman. Det finns flera målsäganden i ärendet.

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:


Örebro län 22 september 07.12, Sammanfattning natt, Örebro län
22 september 07.12, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av nattens operativa händelser i länet

Anträffat stulet fordon, Örebro
22.21. Allmänhet hör av sig med anledning av ett fordon som stått på samma plats en tid. När patrullen kontrollerar fordonet visar det sig att det är anmält som stulet. Anmälan upprättas och den rättmätige ägaren får tillbaka sin personbil.

Olaga intrång, Örebro
22.45. Flera ungdomar anträffas i anslutning till att de tagit sig in i ett ödehus i Sörby och där förstört en del inuti. Anmälan upprättas om olaga intrång och skadegörelse. En av ungdomarna kördes hem av patrullen.

Olaga intrång, Örebro
00.55. En man i 30-årsåldern omhändertas enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusad person, och blir misstänkt för olaga intrång och narkotikabrott. Detta efter att ha tagit sig in vid en bastu- och gymanläggning i City.

Patrullerna har upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon utan anmärkning samt hanterat inkomna samtal som inte har mynnat ut i någon anmälan eller åtgärd. En del narkotikarelaterade ärenden har också hanterats. 

Permanent länk: Nedan följer en sammanfattning av nattens operativa händelser i länet