Norrbottens län 01 maj 13.37, Trafikkontroll, Norrbottens län
01 maj 13.37, Trafikkontroll, Norrbottens län

Resultat av polisens arbete i trafiken

Under dagen har polisen kontrollerat trafiken i Norrbottens län. Här följer ett urval av resultatet från dessa kontroller:

09:01 Länsväg 721 Stenbäcken, Kalix: 12 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och alla var nyktra.

09:57 Mierkenis, Arjeplog: Samtliga kontrollerade trafikanter var utan anmärkning.

12:25 Riksväg 95 Arjeplog: Fem ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 107 kilometer i timmen på 80-sträckan.


Andra brott i

Västerbottens län 23 september 07.15, Sammanfattning natt, Västerbottens län
23 september 07.15, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, polisen har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

En förare har fått böter i samband med en trafikkontroll på Blå vägen, i höjd med Sofiehem i Umeå. Den uppmätta hastigheten var 72 km/timmen på en 60-sträcka.

Under natten anmäldes också en äldre man försvunnen från sitt hem i Skellefteå. Polisen sökte efter honom och han hittades senare under natten, några kilometer från hemadressen.

Permanent länk: Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet


Örebro län 23 september 07.08, Sammanfattning natt, Örebro län
23 september 07.08, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser

Stöld genom inbrott, Lindesberg
00.47. Flera sektioner börjar larma vid en butik i centrum varvid väktare åker ut. De ser att dörren är uppbruten men inga personer syns till. Polispatrull har varit på platsen och hållit vittnesförhör samt fotodokumenterat. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad. Det är oklart vad som har stulits i nuläget.

 

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser


Hallands län 23 september 07.05, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län
23 september 07.05, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23:41 Halmstad, skadegörelse m.m.
Polisen får larm om att en man vandaliserar ett hus på Snöstorpsvägen. Bland annat ska en ruta ha krossats. Gärningsmannen lämnar därefter till fots i okänd riktning. Patruller åker till adressen, hör målsägande och söker efter gärningsmannen i närområdet. Utredningsuppgifter gör att polisens misstankar riktas mot en man i 50-årsåldern. Denne ringer sedan polisen och uppger att han blivit misshandlad. Därefter blir han hotfull. Mannen påträffas senare av en patrull, säkras och grips. En anmälan gällande hemfridsbrott, skadegörelse, falsklarm samt ringa narkotikabrott upprättas.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Dalarnas län 23 september 07.05, Sammanfattning natt, Dalarnas län
23 september 07.05, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Försök till stöld av fordon, Avesta
05.01. Allmänhet observerar hur en man och en kvinna går och rycker i bildörrar och bostadsdörrar, troligtvis i syfte för att stjäla. Patrull åker ut till platsen och kontrollerar personerna som blir misstänkta för försök till stöld av fordon. De misstänkta är i 20- respektive 25-årsåldern.

Rattfylleri, Borlänge
02.52. En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist i Jakobsgårdarna. Föraren, en man i 50-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan vilket fick patrullen att medta honom för provtagning och förhör. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott innehav samt bruk.
Provsvaren kommer att visa om han gjort sig skyldig till brott eller inte.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet


Värmlands län 23 september 07.04, Sammanfattning natt, Värmlands län
23 september 07.04, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet

Trafikbrott, Karlstad
22.12. I samband med en trafikkontroll vid Alstermotet på E18 stoppas en bilist för hastighetsöverträdelse. Föraren, en man i 40-årsåldern, nekar böter på plats vilket innebär att ärendet överförs till åklagare för vidare handläggning.

Brand, Karlstad
00.04. En brand startar på ett boende i östra delarna av Karlstad i ett täcke efter sängrökning. Inga personskador rapporterade, men en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. Misstänkt är en man i 55-årsåldern.

Grov olovlig körning, Filipstad
01.09. En manlig förare i 20-årsåldern stoppas för kontroll i Jonstorp. Mannen har ej behörighet att framföra det aktuella fordonet varvid en anmälan om grov olovlig körning upprättas.

Ofredande, Karlstad
03.07. Flera boende på Södra Kroppkärr får sin frid störd av ett gäng ungdomar som rycker i dörrar och patrull beordras ut till platsen. Ett par av de boende försöker få tag i ungdomarna som avviker. När patrullen cirkulerar runt i området anträffas ungdomarna och samtliga blir misstänkta för ofredande. En ambulans kallas även till platsen då en av killarna ramlat på en elsparkcykel och skadat sig.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet


Västra Götalands län 23 september 07.03, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län
23 september 07.03, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

18:16 Stenungsund, grovt brott mot knivlagen
Polisen larmas med uppgifter om att en man dragit kniv framför barn. Mannen ska även ha uttryckt verbala hot. Inringaren håller mannen under uppsyn i väntan på polis. En patrull kommer till platsen och mannen visiteras. På honom hittar man en kniv. En anmälan gällande grovt brott mot knivlagen samt grovt olaga hot upprättas. Okända målsäganden.

18:32 Göteborg, åldringsbrott
Anhörig till en kvinna i 90-årsåldern kontaktar polisen och uppger att den gamla damen utsatts för ett bedrägeri för tre dagar sedan. Två män har ringt på kvinnans bostad och utgett sig för att vara poliser. De ska ha burit uniformsliknande plagg och uppvisat vad kvinnan uppfattat som polislegitimation. Männen har förmått kvinnan att överlämna smycken och ett bankkort, som det sedan tagits ut pengar med. Polis möter upp den anhöriga vid kvinnans bostad och genomför målsägandeförhör. En anmälan gällande åldringsbrott, bedrägeri, skrivs.

20:17 Polisområde Storgöteborg, misshandel samt barnfridsbrott
Ett barn larmar 112 med anledning av ett bråk mellan barnets föräldrar. En närboende ringer sedan in med samma uppgifter. Polis rycker ut till adressen och en man grips, misstänkt för misshandel. En anmälan gällande barnfridsbrott upprättas också, då barn varit närvarande vid det misstänkta brottet.

21:54 Falköping, rån
Polisen larmas om ett rån vid Dotorpsgatan. Tre maskerade gärningsmän uppges ha tilltvingat sig mobiltelefoner från två ynglingar i 20-årsåldern. Målsägandena ska även ha tvingats att återställa sina telefoner till fabriksinställningar innan de överlämnades. Rånarna förvann därefter till fots från platsen. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen. Polisen har sökt efter gärningsmännen med en större resurs, bland annat med hund och drönare. Ett antal personer har kontrollerats och fynd av intresse för utredningen har gjorts. Ingen person har dock gripits misstänkt för brottet. En anmälan gällande rån upprättas.

22:19 Strömstad, rattfylleri
Ambulanspersonal ser en personbil som kör in på räddningstjänstens område. Bilen uppges ha framförts vårdslöst. När ambulanspersonalen konfronterar föraren, en man i 20-årsåldern, ska han ha berättat att han druckit. Polis åker till platsen och mannen tas med för kroppsbesiktning. En anmälan gällande rattfylleri och grov olovlig körning upprättas.

04:35 Borås, olaga intrång
Polisen larmas om ett misstänkt stöldförsök, pågående brott, vid ett rivet församlingshem.
Anmälaren har vaknat av att det ringt i en kyrkklocka och ser ljus från ficklampor på den inhägnade byggarbetsplatsen. Polispatruller åker till platsen och påträffar två män i 35-årsåldern. De blir misstänkta för olaga intrång samt försök till stöld. En av männen förs till häktet för verkställande av ett utdömt fängelsestraff.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Hallands län 22 september 15.14, Övrigt, Hallands län
22 september 15.14, Övrigt, Hallands län

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Västra Götalands län 22 september 15.13, Övrigt, Västra Götalands län
22 september 15.13, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Västerbottens län 22 september 14.27, Misshandel, grov, Västerbottens län
22 september 14.27, Misshandel, grov, Västerbottens län

Tre personer gripna för grov misshandel mm.

Strax efter lunchtid har polisen i Västernorrland gripit tre personer, en kvinna och två män, som misstänks för brott mot en man i en kommun i Västerbottens inland under det senaste dygnet.

Misstanken i nuläget gäller bland annat grov misshandel och grovt olaga hot. Målsäganden fick föras till sjukvård, skadeläget är okänt.

Härnäst ska de gripna förhöras och därefter ska åklagare besluta om de ska anhållas. 

Det finns ingen mer information i ärendet i nuläget. 

Permanent länk: Tre personer gripna för grov misshandel mm.


Stockholms län 22 september 10.23, Misshandel, Stockholms län
22 september 10.23, Misshandel, Stockholms län

En kvinna som ringer till polisens ledningscenral meddelar att hon har blivit slagen en man i sådan omfattning att hon blöder.

Polisen har tidigare rapporterat samma man för misshandel och andra brott vid flera tillfällen men med samma kvinna som målsägare.

Två polispatruller är på väg till brottsplatsen.

Permanent länk: En kvinna som ringer till polisens ledningscenral meddelar att hon har blivit slagen en man i sådan omfattning att hon blöder.