Västra Götalands län 31 mars 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län
31 mars 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats

22.05 Göteborg, trafikolycka
På Lars Kaggsgatan är det en bilist som kör på en parkerad tom bil och smiter från platsen. Tack vare vittnesuppgifter anträffas den smitande bilisten i närområdet. I bilen färdas två personer, en man och en kvinna. Föraren, en man misstänks för rattfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, narkotikainnehav och smitning från trafikolycksplats . Passageraren, en kvinna misstänks för narkotikabrott innehav och eget bruk. Inga personskador.

23.43 Göteborg, rån
Vid Första Långgatan är det en man i 25-årsåldern som blir tvingad under hot om våld att ta ut pengar från en bankomat. I samband med rånet blir han även av med sitt bankomatkort. Rånaren är en man i 30-årsåldern och helt okänd för målsägaren.

01.02 Borås, brand
Polis och räddningstjänst larmas till en återvinningscentral vid Billdalsgatan med anledning av att det brinner. I samband med att branden startar ses fyra personer springa från platsen. Bland annat är det gamla möbler som brinner. Räddningstjänsten släcker och polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand. 

01.28 Härryda, rånförsök
I närheten av kyrkan, Landvetter södra är det en man i 20-årsåldern som blir tvingad med ut i skogen under hot om våld. Två okända män vill ha målsägarens värdesaker men målsägaren har inga värdesaker på sig och då blir han knivhuggen i benet innan rånarna försvinner från platsen. Målsägaren blir körd till sjukhus av anhöriga.

04.16 Göteborg, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Atmosfärgatan med anledning av en misstänkt anlagd brand vid ett förråd och branden spridit sig till två balkonger på markplan. Räddningstjänsten släcker och polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand. Inga personskador.

05.16 Mark, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Lövåsgatan i Kinna med anledning av att det brinner i en flerfamiljsbostad. Inga personskador och räddningstjänsten släcker. Ingen misstanke om brott.

 

 

 

 

   


Andra brott i

Örebro län 21 september 07.21, Sammanfattning natt, Örebro län
21 september 07.21, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Våld mot tjänsteman, Örebro
23.12. Samtal inkommer från en livsmedelsbutik i Tybble där man under kvällen haft berusade ungdomar på platsen som betett sig illa. Kunder ska nästan ha blivit påkörda av mopedister och när patrullen anländer till platsen för en kontroll försöker en pojke i övre tonåren köra på en av poliserna. Samtliga ungdomar avvisas från platsen och pojken är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Misshandel, Örebro
00.35. Två pojkar i övre tonåren kommer ihop sig fysiskt och verbalt utanför en nattklubb i City. Patrullen medlar mellan dem och upprättar anmälningar om misshandel och ofredande.

Föregivande av allmän ställning, Örebro
01.23. En patrull stoppar en bilist på Väster i Örebro med anledning av att den har blinkat med blått och rött ljus samt kört mot rött ljus vid ett trafikljus. Personerna i bilen kontrolleras och man anträffar då föremål som faller under knivlagen och man tar även ledrampen i beslag. En man i 20-årsåldern blir misstänkt för föregivande av allmän ställning samt brott mot knivlagen.

Arbetsplatsolycka, Laxå
02.36. Larm inkommer från SOS om att en man i 25-årsåldern fått en pall med 800 kilos last på sitt ena ben och satt fastklämd. När pallen lyfts bort upptäcker mannen att han klarat sig oskadd och kan gå för egen maskin. Patrullen upprättar en anmälan om arbetsplatsolycka för att utreda ifall någon brustit i sitt arbetsgivaransvar.

Patrullerna har upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon utan anmärkning samt hanterat inkomna samtal som inte har mynnat ut i någon anmälan eller åtgärd. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet


Värmlands län 21 september 07.20, Sammanfattning natt, Värmlands län
21 september 07.20, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Narkotikabrott, Hammarö
22.49. I samband med en kontroll avviker en man i 20-årsåldern från patrullen, som får springa ikapp mannen. Han omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad person. Han är också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav.

Drograttfylleri, Kristinehamn
23.14. En kvinnlig bilist i 20-årsåldern kontrolleras i området Bro och uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Hon får följa med patrullen för ytterligare provtagningar och körkortet omhändertas på plats. Misstanken gäller i nuläget drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Narkotikabrott, Karlstad
23.39. Allmänhet hör av sig med anledning av att flera personer beter sig märkligt vid en lokal på Norrstrand. När patrull anländer till platsen för en kontroll avviker flera personer. Patrullen får tag i dem och två pojkar i övre tonåren är nu misstänkta för narkotikabrott eget bruk.

Rattfylleri, Kristinehamn
23.42. En manlig bilist i 50-årsåldern blåser positivt i sållningsinstrumentet vid en kontroll på Södermalm. Mannen har 1,44 promille alkohol per liter utandningsluft och uppvisar även tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för kroppsbesiktning och ytterligare provtagningar. Misstanken gäller grovt rattfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Patrullerna har upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon utan anmärkning samt hanterat inkomna samtal som inte har mynnat ut i någon anmälan eller åtgärd. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet


Norrbottens län 21 september 07.17, Sammanfattning natt, Norrbottens län
21 september 07.17, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.

Sedan midnatt har tre personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:37 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Hertsön i Luleå. Föraren, en kvinna, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning och förhör. Anmälan om drograttfylleri upprättas.

00:56 Drograttfylleri, Piteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning och förhör. Anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

01:23 Rattfylleri, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Nedre heden i Gällivare. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan gällande rattfylleri upprättas och föraren får bilnycklarna omhändertagna.

01:52 Brand, Kalix
Under natten kontaktades polisen gällande en brand i lokalerna tillhörande ett företag i träbranschen i Kalix. Inga personskador ska ha uppstått. Byggnaden gick inte att rädda. Polisen har varit på plats, det finns ingen misstanke om brott i nuläget.

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.


Västernorrlands län 21 september 07.03, Sammanfattning natt, Västernorrlands län
21 september 07.03, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.

Sedan midnatt har tre personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Ytterligare en person omhändertogs och överlämnades till anhörig. 

02:31 Misshandel, Örnsköldsvik
Polisen kontrollerar två personer på Rondellplan i Örnsköldsvik. De båda männen är oense om vad som hänt men den ene uppger att det andre misshandlat honom. Polisen tar upp en anmälan och utredning får visa vad som har hänt. 

Övrigt: Under morgonen har en viltolycka rapporterats till polisen, den inträffade på länsväg 915 i Bredbyn, Örnsköldsvik. Inga personskador uppstod. 

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.


Västra Götalands län 21 september 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län
21 september 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22.41 Svenljunga, våld mot tjänsteman
I centrala Svenljunga griper polis en kvinna som krossat ett fönster bland annat och hotat en person bland annat. I samband med gripandet gör hon sig skyldig till våld mot tjänsteman. Polisen skriver en anmälan gällande misshandel, skadegörelse, våld mot tjänsteman, narkotikabrott eget bruk och olaga hot. 

22.56 Strömstad, försök till grov misshandel
På E6 i norrgående riktning söder om Sältenmotet är det en manlig bilist i 20-årsålder som kör på en kvinnlig bilist bakifrån med flit. Polis kommer till platsen och mannen grips misstänkt för försök till grov misshandel, brott mot knivlagen samt grov olovlig körning. Mannen anhölls senare av åklagare.

00.06 Ulricehamn, misshandel i relation
En kvinna ringer till polisen och uppger att hon blivit misshandlad och hotad av sin pojkvän i hennes bostad. Mannen grips och anhölls senare av åklagare.

01.58 Göteborg, misshandel
Polis larmas till The Parlour på Kungsportsavenyn med anledning av att en gäst slagit en flaska i huvudet på en personal. Denne, en man i 25-årsåldern körs till sjukhus för vård. Gärningsmannen är okänd.

02.45 Göteborg, grov misshandel
På baksidan Mc Donalds, Kungsportsavenyn är det en man i 20-årsåldern som blir knivskuren va en okänd man. Målsägaren uppger själv att han gick ut på baksidan för att stoppa ett bråk och blev då knivskuren. Han körs till Sahlgrenska sjukhuset med ytliga skador. Polisen letar efter gärningsmannen utan resultat. En anmälan gällande grov misshandel skrivs.  

 

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 20 september 22.00, Övrigt, Västra Götalands län
20 september 22.00, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Hallands län 20 september 22.00, Övrigt, Hallands län
20 september 22.00, Övrigt, Hallands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.


Göteborg 20 september 19.42, Misshandel, grov, Göteborg
20 september 19.42, Misshandel, grov, Göteborg

Polisen får larm om en knivskärning vid Fabriksgatan, Gårda.

Gärningspersonerna, enligt uppgift maskerade och fyra till antalet, ska ha lämnat med bil i oklar riktning.

Polis rycker ut till platsen och påträffar en man i 20-årsåldern med skärskador på armarna. Han förs till sjukhus med ambulans. Enligt tidiga uppgifter är skadorna inte livshotande. Signalementet på den bil som gärningspersonerna lämnade i, har larmats ut. I nuläget har ingen misstänkt person påträffats. 

Permanent länk: Polisen får larm om en knivskärning vid Fabriksgatan, Gårda.


Jämtlands län 20 september 17.20, Trafikkontroll, Jämtlands län
20 september 17.20, Trafikkontroll, Jämtlands län

Resultat av polisens arbete i trafiken.

Under eftermiddagen har polisen kontrollerat trafiken i länet. Här följer ett urval av resultatet från dessa kontroller:

12:30 E45 Lillsved-Nästeln, Berg: I samband med en trafikkontroll stoppar och kontrollerar polisen en bilist som har kört för fort och som saknar behörighet att köra. Anmälan upprättas gällande olovlig körning.

15:35 E45 Svenstavik, Berg: Högsta uppmätta hastighet var 124 kilometer i timmen. Aktuell förare fick en ordningsbot samt fick också sitt körkort omhändertaget.

15:57 Länsväg 321 Hallen-Marby, Åre: Samtliga kontrollerade var utan anmärkning. 


Permanent länk: Resultat av polisens arbete i trafiken.


Norrbottens län 20 september 16.58, Trafikkontroll, Norrbottens län
20 september 16.58, Trafikkontroll, Norrbottens län

Resultat av polisens arbete i trafiken.

Under eftermiddagen har polisen kontrollerat trafiken i länet. Här följer ett urval av resultatet från dessa kontroller: 

12:44 Riksväg 95 Jutis, Arjeplog: Sju ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 105 kilometer i timmen på 80-sträckan.

13:17 Länsväg 616 Bälinge, Luleå: Samtliga höll hastigheten.

14:02 Kurravaaravägen, Kiruna: En ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelse.

14:48 Länsväg 356 Hamptjärnsmoran, Boden: Fem ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser. 

Permanent länk: Resultat av polisens arbete i trafiken.