Jämtlands län 07 mars 13.13, Trafikkontroll, Jämtlands län
07 mars 13.13, Trafikkontroll, Jämtlands län

Bräcke och Östersund, ett urval av polisens arbete i trafiken under morgon och förmiddag

BRÄCKE

Under tidig förmiddag kontrollerades trafiken vid E14 Pilgrimstad. Samtidigt hölls en nykterhetskontroll vid Gällö. Där stoppades en förare och misstanke uppstod om att han var påverkad av narkotika. Provtagning genomfördes, förhör hölls och anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott (eget bruk och innehav) upprättades. Förarens körkort omhändertogs och fordonsnycklarna omhändertogs tillfälligt för att förhindra fortsatt färd.

Senare hölls också en trafikkontroll i centrala Bräcke.

ÖSTERSUND

Under morgonen hölls en trafikkontroll vid Odenskogs industriområde. Samtidigt kontrollerades trafiken vid E14, Rossbolbodarna. Där fick fem förare böter på grund av hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 95 km/timmen på en 80-sträcka.

Under morgonen stoppades också en trafikant i Brunflo. Föraren fick böter på grund av hastighetsöverträdelse samt att han inte anpassat avståndet till framförvarande fordon.


Andra brott i

Dalarnas län 24 juli 07.17, Sammanfattning natt, Dalarnas län
24 juli 07.17, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Natt till onsdag polisområde Dalarna.

00.22 Borlänge. Rattyfylleri.Man i fyrtioårsåldern misstänks för drograttfylleri efter kontroll i Borlänge. Man förd till sjukhus för kroppsbesiktning. Misstänkt för drograttfylleri samt narkotikbrott eget bruk.Körkort omhändertaget på plats.

00.40 Avesta. Brand i livsmedelsbutik i centrala Avesta. Branden föregicks av ett inbrottslarm. Branden släckt av räddningstjänst. Inga personskador. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Förundersökning inledd på mordbrand.

I övrigt en del rutinärenden, fordonskontroller med mera.

Permanent länk: Natt till onsdag polisområde Dalarna.


Västra Götalands län 24 juli 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län
24 juli 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Kl 22.45 Rattfylleri, Riksväg 41/ Kasthallsvägen, Kinna.

En anmälare ringer in till polisen om en traktor som kör med nedsläckta lampor och vingligt. En polispatrull träffar på fordonet och föraren blåser positivt i utandningsprov. Föraren, en man i 40-årsåldern, medtas för ytterligare provtagning. En anmälan upprättas på rattfylleri.

 

Kl 23.03 Allmänfarlig ödeläggelse, Rörstrandsgatan, Göteborg.

Flera personer ringer till polisen om en kraftig smäll och ett kraftigt ljussken. Det visar sig att en kraftig detonation har skett vid en port. Ingen person har skadats vid händelsen men det är skador på porten. Nationella bombskyddet tillkallades som konstaterade att det inte finns något mer som kan detonera. Tekniker har skickats till platsen för att undersöka vad det är som har detonerat. Anmälan skrivs på allmänfarlig ödeläggelse och ingen person är ännu gripen. Utredningen arbetar vidare under dagen för att höra eventuella vittnen. Om någon har uppgifter att lämna skall man kontakta polisen på 114 14.

Kl 23.11 Allmänfarlig ödeläggelse, Storgatan, Gullspång.

Anmälare ringer till polisen om en kraftig smäll vid en port. Det är mycket rök på platsen och stora skador på porten men inga större skador på fastigheten i övrigt. Nationella bombskyddet tillkallades och de är nu klara på plats. Även tekniker är på plats för att göra en teknisk undersökning. Det är oklart vad som detonerat och utredningen kommer fortsätta under dagen med förhör av eventuella vittnen. En person, en man, har hämtats till förhör och han anhölls senare under natten. Om någon har uppgifter att lämna skall man kontakta polisen på 114 14.

Kl 03.44 Brott mot vapenlagen, Rimfrostgatan, Göteborg.

Flera anmälare ringer in till polisen att de har hört flera smällar i närheten av Rimfrostgatan. Flera polispatruller beordras till platsen. En bil har setts lämna området men det är oklart om den har med händelsen att göra. Patrullerna spanar i området men kan inte hitta någon skadad eller några tecken på att någon har skjutit. Patrullerna kan inte heller hitta den eventuella platsen varifrån smällarna har kommit. Anmälan upprättas avseende grovt vapenbrott.

 

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.


Hallands län 24 juli 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län
24 juli 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats. Inga större händelser i länet under kvällen/natten.

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats. Inga större händelser i länet under kvällen/natten.


Hallands län 23 juli 21.45, Övrigt, Hallands län
23 juli 21.45, Övrigt, Hallands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.


Västra Götalands län 23 juli 21.45, Övrigt, Västra Götalands län
23 juli 21.45, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av vakthavande befäl i mån av tid.


Säterigatan 23 juli 19.06, Misshandel, grov, Göteborg
23 juli 19.06, Misshandel, grov, Göteborg

På Säterigatan har en man i 50-årsåldern blivit misshandlad med en flaska.

Han uppger att en annan man slagit honom med flaskan så han fått ett sticksår/rispa på hakan. Han har förts till sjukhus med hjälp av ambulans för att få vård för sina skador. Gärningsmannen försvann i okänd riktning från platsen och är ännu inte gripen. Polisen arbetar på platsen för att försöka lokalisera honom.

Permanent länk: På Säterigatan har en man i 50-årsåldern blivit misshandlad med en flaska.


Västerbottens län 23 juli 14.00, Trafikbrott, Västerbottens län
23 juli 14.00, Trafikbrott, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken

LYCKSELE

Under förmiddagen hölls en nykterhetskontroll vid länsväg 365, Hällan. Alla kontrollerade förare var nyktra.

SKELLEFTEÅ

Under morgonen stoppades en lastbil för kontroll efter att den kört över Lejonströmsbron. Lastbilen hade en bruttovikt som översteg maxgränsen för fordon som får köra över träbron. Böter utfärdades.

UMEÅ

Under förmiddagen stoppades en bilist för kontroll på länsväg 531 i höjd med Haga. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick medfölja för provtagning. Gränsen för rattfylleri är 0,10 milligram alkohol per liter utandningsluft. Föraren blåste under gränsvärdet och misstänks alltså inte för rattfylleri.

Permanent länk: Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken


Östergötlands län 23 juli 07.50, Sammanfattning natt, Östergötlands län
23 juli 07.50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En lugn natt i Östergötlands län.

Polisen har hanterat ett 90-tal ärenden mellan klockan 22 och 07. Inga grova våldsbrott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

 

Permanent länk: En lugn natt i Östergötlands län.


Södermanlands län 23 juli 07.50, Sammanfattning natt, Södermanlands län
23 juli 07.50, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En lugn natt i Södermanland.

Polisen har hanterat ett 50-tal ärenden i Södermanland mellan klockan 22 och 07. Inga stora händelser eller grova våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

 

Permanent länk: En lugn natt i Södermanland.


Jönköpings län 23 juli 07.50, Sammanfattning natt, Jönköpings län
23 juli 07.50, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En lugn natt i Jönköpings län.

Polisen har hanterat ett 40-tal händelser mellan klockan 22 och 07. Inga allvarliga händelser eller grova våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

 

Permanent länk: En lugn natt i Jönköpings län.