Värmlands län 27 februari 08.00, Sammanfattning natt, Värmlands län
27 februari 08.00, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer en sammanfattning av natten

Torsby

23.49: På länsväg 947 i Östmark stoppas ett fordon och föraren, en man i 40-årsåldern får böter då denne framfört ett fordon som det är körförbud på.

Kistinehamn

04.55: Polisen kontrollerar en man i 35-årsåldern och han blir misstänkt för narkotikabrott innehav samt bruk. Mannen får följa med för provtagning och han blir även omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Karlstad

23.48: En patrull stoppar ett fordon för kontroll och föraren, en man i 20-årsåldern, blir misstänkt för brott mot knivlagen.

00.00: Polisen kallas till en adress i de norra delarna av Karlstads kommun med anledning av att en man i 35-årsåldern ska ha blivit hotad. En bit därifrån kan en bil kontrolleras och en man i 35-årsåldern grips misstänkt för grovt olaga hot, vapenbrott och utpressning.

01.48: Det kommer in samtal med anledning av att några personer anträffat en skottskadad man utomhus i Karlstad kommun. Mannen förs till sjukhus men det finns inga uppgifter om något skadeläge. Ärendet rubriceras som misstänkt mordförsök. Ingen person är frihetsberövad.

03.33: Polisen påbörjar ett förföljande av en bil efter att föraren inte stannat på polismans tecken vid Välsviken. Efter en stund blev det stopp på fordonet och föraren, en person i övre tonåren, blir misstänkt för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik.


Andra brott i

Östergötlands län 21 september 08.22, Sammanfattning natt, Östergötlands län
21 september 08.22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 150-tal ärenden som rör Östergötland län. Det ärendet som sticker ut: 

22:42 Polis befann sig i Berga, Linköping, och i samband med en kontroll av några ungdomar valde ungdomarna att springa i väg från en skogsdunge. Polispatrull på plats fick känslan av att det kunde finnas något intressant vid skogen där och valde därför att spärra av platsen. En hundförare kallades dit och hittade någon form av vapen. Av gruppen ungdomar som sprang från platsen har polisen under kvällen och natten gripit tre stycken. Alla tre är killar i 16–18-årsåldern. De har också anhållits, på sannolika skäl, misstänkta för grovt vapenbrott. Utredningen leds därmed av åklagarmyndigheten och mediefrågor hänvisas till Åklagarkammaren. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.


Södermanlands län 21 september 08.07, Sammanfattning natt, Södermanlands län
21 september 08.07, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser, Södermanlands län

Polisen har hanterat ett 100-tal händelser mellan klockan 22 och 07 i Södermanlands län. Inga grova våldsbrott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Bränder i bilar, Eskilstuna:

Vid 07-tiden i morse kontaktas polisen av räddningstjänsten med anledning av att tre bilar brunnit på Västra storgatan i centrala Eskilstuna. Ytterligare två bilar har fordonsskador. 

Polisen kontrollerar fordonen och kontaktar fordonens ägare.

Vid 08-tiden på lördagsmorgonen finns ingen brottsrubricering. Det verkar som att branden uppstått i en av personbilarna, och sedan spridit sig till flera bilar. 

Polisen har utöver detta bland annat gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Permanent länk: Sammanfattning av nattens händelser, Södermanlands län


Jönköpings län 21 september 07.59, Sammanfattning natt, Jönköpings län
21 september 07.59, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser, Jönköpings län

Polisen har hanterat ett 100-tal händelser mellan klockan 22 och 07 i Jönköpings län. Inga grova våldsbrott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Vid 05.30-tiden i morse stoppade en patrull en personbil i Vetlanda kommun. I bilen fanns dunkar med bensin och en slang. Tre personer i 20-årsåldern satt i bilen. Samtliga tre personer misstänks nu för häleri.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat fylleri och trafikkontroller, samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Permanent länk: Sammanfattning av nattens händelser, Jönköpings län


Västerbottens län 21 september 07.45, Sammanfattning natt, Västerbottens län
21 september 07.45, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.

Under natten har en person i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Under den gångna natten har polisen i Umeå gripit en man i 40-årsåldern som misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Han misstänks också för barnfridsbrott. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla honom. 

00:38 Våldsamt motstånd, Umeå
Polisen beordras till ett krog i Umeå där en man har envarsgripits misstänkt för våldsamt motstånd. Polisen häver gripandet och den misstänkte får gå hem. Anmälan om våldsamt motstånd upprättas. 

00:45 Narkotikabrott, Skellefteå
Polisen beordras till en krog i Skellefteå där en man har envarsgripits misstänkt för narkotikabrott genom innehav. Mannen grips då han är utländsk medborgare, men släpps senare. Misstanken gäller ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Ärendet hanteras enligt arbetssättet snabbare lagföring. 

02:12 Misshandel, Umeå
Polisen kontaktas efter att väktare ska ha avbrutit en misshandel på eller vid en krog i centrum. Det är oklart vad som har inträffat, men enligt den information som finns i nuläget är en man misstänkt för att ha misshandlat en annan. Det finns ingen information om eventuella personskador. Anmälan om misshandel upprättas. 

04:02 Förargelse, Skellefteå
Polisen kontaktas gällande en bilist som spelar hög musik i centrum. Polisen åker dit och påträffar aktuell bil. Föraren får en ordningsbot för att ha spelat hög och störande musik.

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.


Örebro län 21 september 07.21, Sammanfattning natt, Örebro län
21 september 07.21, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Våld mot tjänsteman, Örebro
23.12. Samtal inkommer från en livsmedelsbutik i Tybble där man under kvällen haft berusade ungdomar på platsen som betett sig illa. Kunder ska nästan ha blivit påkörda av mopedister och när patrullen anländer till platsen för en kontroll försöker en pojke i övre tonåren köra på en av poliserna. Samtliga ungdomar avvisas från platsen och pojken är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Misshandel, Örebro
00.35. Två pojkar i övre tonåren kommer ihop sig fysiskt och verbalt utanför en nattklubb i City. Patrullen medlar mellan dem och upprättar anmälningar om misshandel och ofredande.

Föregivande av allmän ställning, Örebro
01.23. En patrull stoppar en bilist på Väster i Örebro med anledning av att den har blinkat med blått och rött ljus samt kört mot rött ljus vid ett trafikljus. Personerna i bilen kontrolleras och man anträffar då föremål som faller under knivlagen och man tar även ledrampen i beslag. En man i 20-årsåldern blir misstänkt för föregivande av allmän ställning samt brott mot knivlagen.

Arbetsplatsolycka, Laxå
02.36. Larm inkommer från SOS om att en man i 25-årsåldern fått en pall med 800 kilos last på sitt ena ben och satt fastklämd. När pallen lyfts bort upptäcker mannen att han klarat sig oskadd och kan gå för egen maskin. Patrullen upprättar en anmälan om arbetsplatsolycka för att utreda ifall någon brustit i sitt arbetsgivaransvar.

Patrullerna har upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon utan anmärkning samt hanterat inkomna samtal som inte har mynnat ut i någon anmälan eller åtgärd. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet


Värmlands län 21 september 07.20, Sammanfattning natt, Värmlands län
21 september 07.20, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Narkotikabrott, Hammarö
22.49. I samband med en kontroll avviker en man i 20-årsåldern från patrullen, som får springa ikapp mannen. Han omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad person. Han är också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav.

Drograttfylleri, Kristinehamn
23.14. En kvinnlig bilist i 20-årsåldern kontrolleras i området Bro och uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Hon får följa med patrullen för ytterligare provtagningar och körkortet omhändertas på plats. Misstanken gäller i nuläget drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Narkotikabrott, Karlstad
23.39. Allmänhet hör av sig med anledning av att flera personer beter sig märkligt vid en lokal på Norrstrand. När patrull anländer till platsen för en kontroll avviker flera personer. Patrullen får tag i dem och två pojkar i övre tonåren är nu misstänkta för narkotikabrott eget bruk.

Rattfylleri, Kristinehamn
23.42. En manlig bilist i 50-årsåldern blåser positivt i sållningsinstrumentet vid en kontroll på Södermalm. Mannen har 1,44 promille alkohol per liter utandningsluft och uppvisar även tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för kroppsbesiktning och ytterligare provtagningar. Misstanken gäller grovt rattfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Patrullerna har upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon utan anmärkning samt hanterat inkomna samtal som inte har mynnat ut i någon anmälan eller åtgärd. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Permanent länk: Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet


Norrbottens län 21 september 07.17, Sammanfattning natt, Norrbottens län
21 september 07.17, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.

Sedan midnatt har tre personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:37 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Hertsön i Luleå. Föraren, en kvinna, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning och förhör. Anmälan om drograttfylleri upprättas.

00:56 Drograttfylleri, Piteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning och förhör. Anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

01:23 Rattfylleri, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Nedre heden i Gällivare. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan gällande rattfylleri upprättas och föraren får bilnycklarna omhändertagna.

01:52 Brand, Kalix
Under natten kontaktades polisen gällande en brand i lokalerna tillhörande ett företag i träbranschen i Kalix. Inga personskador ska ha uppstått. Byggnaden gick inte att rädda. Polisen har varit på plats, det finns ingen misstanke om brott i nuläget.

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.


Västernorrlands län 21 september 07.03, Sammanfattning natt, Västernorrlands län
21 september 07.03, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.

Sedan midnatt har tre personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Ytterligare en person omhändertogs och överlämnades till anhörig. 

02:31 Misshandel, Örnsköldsvik
Polisen kontrollerar två personer på Rondellplan i Örnsköldsvik. De båda männen är oense om vad som hänt men den ene uppger att det andre misshandlat honom. Polisen tar upp en anmälan och utredning får visa vad som har hänt. 

Övrigt: Under morgonen har en viltolycka rapporterats till polisen, den inträffade på länsväg 915 i Bredbyn, Örnsköldsvik. Inga personskador uppstod. 

Permanent länk: Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00-07:00.


Västra Götalands län 21 september 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län
21 september 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22.41 Svenljunga, våld mot tjänsteman
I centrala Svenljunga griper polis en kvinna som krossat ett fönster bland annat och hotat en person bland annat. I samband med gripandet gör hon sig skyldig till våld mot tjänsteman. Polisen skriver en anmälan gällande misshandel, skadegörelse, våld mot tjänsteman, narkotikabrott eget bruk och olaga hot. 

22.56 Strömstad, försök till grov misshandel
På E6 i norrgående riktning söder om Sältenmotet är det en manlig bilist i 20-årsålder som kör på en kvinnlig bilist bakifrån med flit. Polis kommer till platsen och mannen grips misstänkt för försök till grov misshandel, brott mot knivlagen samt grov olovlig körning. Mannen anhölls senare av åklagare.

00.06 Ulricehamn, misshandel i relation
En kvinna ringer till polisen och uppger att hon blivit misshandlad och hotad av sin pojkvän i hennes bostad. Mannen grips och anhölls senare av åklagare.

01.58 Göteborg, misshandel
Polis larmas till The Parlour på Kungsportsavenyn med anledning av att en gäst slagit en flaska i huvudet på en personal. Denne, en man i 25-årsåldern körs till sjukhus för vård. Gärningsmannen är okänd.

02.45 Göteborg, grov misshandel
På baksidan Mc Donalds, Kungsportsavenyn är det en man i 20-årsåldern som blir knivskuren va en okänd man. Målsägaren uppger själv att han gick ut på baksidan för att stoppa ett bråk och blev då knivskuren. Han körs till Sahlgrenska sjukhuset med ytliga skador. Polisen letar efter gärningsmannen utan resultat. En anmälan gällande grov misshandel skrivs.  

 

Permanent länk: Dagens presstalesperson är på plats.


Västra Götalands län 20 september 22.00, Övrigt, Västra Götalands län
20 september 22.00, Övrigt, Västra Götalands län

Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Permanent länk: Efter klockan 22:00 finns ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras av befäl på ledningscentralen i mån av tid.